Ez történt Békésen 2010-ben III. rész


Kerékpáros fesztivál, elismerést kapott Csapóék túrós rétese, feltárták a régi híd egy darabját, lerakták a 70 000. járdalapot Békésen, elindult a polgármester-választási kampány.... EZ Történt Békésen 2010-ben - a Békés Mátrix összefoglalója.

Július-Szeptember

Örömeteli hírrel indult a második félév is: még júniusban a legtechnikásabban táncoló együttesnek járó elismerést érdemelték ki a csehországi Kunovicében megtartott nemzetközi gyermek néptáncfesztiválon a békési Belencéres Néptáncegyüttes fiataljai.

Békésen tartottak egyeztető megbeszélést a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő verseny dél-alföldi zsűrijének tagjai.

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium hétvégi tanévzárója keretében Izsó Gábor polgármester ösztöndíjakat adott át az intézmény tehetséges tanulói részére.

A nemzetközi néptáncfesztivál gálaműsorával befejeződtek a XXXIV. Békés-tarhosi Zenei Napok.

Július 22. és 25. között első ízben rendeztek nagyszabású Kerékpáros Fesztivált Békésen.

A mezőgazdasági szektort fékező bürokrácia ügyében intézett kérdést a vidékfejlesztési miniszterhez Erdős Norbert.


A Neo FM Rádió és a Bandák csatája elnevezésű tehetségkutató versenyen is bekerült a legjobbak közé a békési fiatal zenészekből álló Hazai Termék együttes.

Elkezdődött a békési rendelőintézet parkolóinak bővítése


A "Fesztivál túrós rétese" elismerést érdemelte ki a békési Csapó Pékség, a Csapó család túrós rétese a Mórahalmon megtartott VII. Homokháti Sokadalom és I. Dél-Alföldi Rétesfesztiválon.


Az aszfaltút alól került elő egy szinte elfeledett híd.

Tizenöten adták be pályaművüket arra a nyílt pályázatra, amelyet a békési önkormányzat írt ki a helyi Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tornatermének homlokzat-dekorációjára. A döntnökök egy budapesti alkotást találtak a legjobbnak.


Elkezdődött az inkubátorház műszaki átadása.


Egyetlen nap alatt tizenhárom alkalommal riasztották a békési önkéntes köztestületi tűzoltóság tagjait a vihar okozta károk felszámolásához.

Egyedüli magyar és külföldi csoportként vett részt a békési Belencéres Néptáncegyüttes a szlovákiai Hel'pa nevű falucskában immáron 45. alkalommal megrendezett néptáncfesztiválon

A földhivatali nyilvántartásból is törölték a békési Kim Ir Szen utcát.

Lerakták a hatvanezredik járdalapot is Békésen, a Peremkerületi Program részeként.


Tíz nemzet harminckét művészének részvételével tárta ki kapuit szombaton az immáron XX. Csuta Nemzetközi Művésztelep Békésen

Augusztus

Kétmillió forintot nyert a Közösség Szíve elnevezésű játékon Békés.

2010-ben is szép számú nevezés érkezett a Virágos Békés elnevezésű környezetszépítő versenyre.

A békési kulturális központban rendezték meg a békési rockzenekarok versenyét és találkozóját.

Ismét szépszámú érdeklődő, köztük Wichmann Tamás világbajnok vett részt a hét végén megrendezett "Egy hajóban evezünk" elnevezésű vízi túrán.


Világviszonylatban is egyedülálló, formájával a brazíliai őserdő egyik fafajtáját idéző mobiltornyot helyezett üzembe a T-Mobile Békésen.

Több mint tízmillió forintos pályázati forrásból egyebek mellett két új szervergépet, tizenhét számítógépet, szoftvereket szerzett be a békési Püski Sándor könyvtár.

Licenc alapján készített ujjbábokat varrnak nyártól a békési Derűsházban.

Szeptember

Sajtótájékoztatón értékelte Izsó Gábor polgármester a békési uszoda idei első félévi eredményeit.


Az önkormányzat ismét kiírt a Bursa Hungarica elnevezésű ösztöndíjpályázatot Békésen

Választás előtti utolsó ülésén a helyi szennyvíztelep felújítására benyújtott pályázatról határozott a békési képviselő-testület.

Gőzerővel zajlott a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény mezőgazdasági tanműhelyének több mint ötvenmillió forintos felújítása.

A borongós, esős időjárás ellenére kiváló hangulatban kezdődtek tegnap a XII. Madzagfalvi Napok Békésen. A péntek kétségtelenül legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye, Hobo koncertje volt. A program további napjain óriási sikert aratott Ruzsa Magdi és a Magna Cum Laude is.

Visszalépett a békési polgármester-jelöltségtől Erdős Norbert.

Hivatalosan is átadták a Békési Inkubátorház és Vállalkozói Centrumot.

Két békési fiatal, a tizenegy éves Schuster Vivien és Hagymási Réka is kijutott a szeptember 27-én kezdődő németországi IDO Hip-Hop világbajnokságra

Harminckét kilométer evezés, Suzuki-húzás, célba lövés íjjal, úszás, rönkfűrészelés. Ilyen és ehhez hasonló feladatok várták az Élővíz-csatorna békési, békéscsabai és gyulai szakaszát érintő indián kenu túlélőverseny résztvevőit.

A Békési Kistérségi Általános Iskola húsz osztályának 447 diákja jutott tanulói laptophoz a városban.

Megérkezett Békésre, az a békéscsabai mintára elkészített tíz, "Hajtva tilos Tolva szabályos" felirattal ellátott tábla, amelyet tegnap Izsó Gábor polgármester adott át a kihelyezésért felelős Csarnai Mihály közterületi ügyintézőnek.

Békés város piacfelügyelete hangosítási rendszerrel látja el a helyi agóra területét.

Megnyílt dr. Deustch Tamás békési irodája.

Elkezdődött a népi építészeti tanácskozás Békésen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!