Karacsosok a Velencei-tavon 2. rész


Még tart az iskola kirándulása, de a képeket már megmutatjuk! Mit volt a program Kedden? Itt a részletes beszámoló Balog Vilmos tanár úrtól!

Az idei a 9. nyári tábor, amelyet a Karacs Teréz Általános Iskola tanulói számára szervezünk a Diákjainkért Alapítvány támogatásával.

A keddi nap programja:

Reggel hajóra szálltunk a velencei kikötõben, egy órás kellemes hajóút után kikötöttünk a Szúnyog- szigeten Pákozdnál. Rövid séta után megtekintettük az 1848-as emlékmûvet és a kiállítást. Majd a Misszió- magyar katonák a nemzetközi békefentartásban 1896-tól napjainkig címû kiállítást és interaktív bemutatót néztük meg. A gyerekek felpróbálhattak különbözõ egyenruhákat, sisakokat, amit nagyon élveztek.

A Pákozd- Sukorói Arborétumban folytattuk a napi túrát, ahol a kilátóból az egész Velencei- tó elénk tárult, majd a tájmúzeum és a halászati kiállítás következett.

Hazafelé szintén hajóval utaztunk. Ebéd után nagy fürdés, vízi biciklizés következett. Majd este a sportolás volt a középpontban: élvezetes röplabda, foci, tollaslabda meccseket játszottak a gyerekek, s természetesen a kosárlabda sem maradhatott ki. Kis esti pancsolás, lábmosás zárta a napot a vízparton, majd fáradtan, de élményekkel tele jött a esti takarodó. A többség hamar elaludt ezután a tartalmas, programokban gazdag nap után.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!