Karacs Tagiskola kirándulás - a szerdai nap!


Majdenm online beszámoló és újabb képek a Karacsos gyerekek kirándulásáról Balog Vilmos és Domokos Julianna segítségével:

Egy újabb nehéz, fárasztó napon vannak túl a karacsos nyári tábor lakói.

A reggeli után Kápolnásnyékre sétáltunk át, ez a kb. 2 km-es séta csak bemelegítés volt a nap izgalmai elõtt. Egy magángyûjteményt nézhettünk meg, ahol a tulajdonos érdekes elõadást tartott az ásványgyûjteményérõl.majd igyekezett bevezetni bennünket a kovács mesterség rejtelmeibe.

Végül egy helytörténeti kiállítással zárult a program, ahol a Velencei-tó élõvilágával, a halászok eszközeivel, Kápolnásnyék történelmével ismertette meg a gyerekeket. Megemlékeztünk Kápolnásnyék leghíresebb szülöttjérõl, Vörösmarty Mihályról is, majd visszasétáltunk a szállásunkra.

Rövid pihenõ után következett az ebéd, ahol a 2. fogás császármorzsa volt, de ez nem nagyon ízlett a gyerekeknek.
Délután következett a tábor egyik legérdekesebbnek igérkezõ programja, amit felnõttek, gyerekek egyaránt nagy izgalommal vártunk. Kenutúrára indultunk a Velencei- tavon. Elõször a kisebbek vágtak neki a nagy kalandnak, Bõhm Józsi bácsi, Balog Lajos bácsi és a túravezetõnk irányításával(közben Domokos Juci néni nemcsak az evezõt forgatta nagy elszántsággal, hanem a fényképezõgépet is sûrûn használta.).

A kenukat ügyes kajakosaink kormányozták, Hagymási Dani és Hegedûs Dávid vállalta elõször ezt a korántsem könnyû feladatot. A madárrezervátum közelében, a nádas, zsombékos terület útvesztõiben kormányozták a kenukat, és figyelhették meg a tó élõvilágát. Mosolygós arcú, de fáradt gyerekek érkeztek vissza az agárdi kikötöbe. Ezután következtek a nagyobbak, Budainé Julika néni és Ádámné Csilla néni vezényletével. A kormányosi teendõket Vámos Laci, Hagymási Dani és Kiss Zoli vállalták. Ez a csoport is megküzdött a nádas akadályaival, majd egy versennyel zárták a túrát, ahol a lányok hajója siklott be hamarabb a kikötõbe.

A többiek programja a délután folyamán strandolás volt az agárdi strandon. Ebben Povázsainé Éva néni Kindli János bácsi, Valika néni vett részt aktívan.

Mindkét tevékenység sok energiát követelt a gyerekektõl, így a rövid vonatozás után nagyon jól esett mindenkinek a vacsora.
Este eleredt az esõ, ez egy kicsit módosította az esti programot. Szabad foglalkozás, játék volt, majd idõben lefeküdt mindenki.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!