A felnőtt mezőnyben is eredményes volt a békési ifi táncos


Megjelent: 2011 Január 26. ( Szerda ) 10:25
Módosítva: 2013 Március 10. ( Vasárnap ) 15:31
Az egyenes ági nevezések és az előzsűrizés alapján 58 táncos, 46 produkciója került január harmadik hétvégéjén Békéscsabára, a XX. Országos Szólótáncfesztivál programjába.

Mint előzetesen már beszámoltunk róla, Okányi Mihály békési ifjúsági táncosunk az ifjúsági szólótáncverseny megnyerésével vívta ki a jogot arra, hogy a felnőtt mezőnyben is bizonyíthasson.

A három napos rendezvény versenynapjára 2011. január 22-én, szombaton került sor a Békés Megyei Jókai Színházban, ahol a férfiak az aranysarkantyúért, a hölgyek az aranygyöngyért versengtek. Délelőtt a kötelező táncanyaggal, délután pedig a szabadon választott táncokkal mérettettek meg a néptáncosok.

Okányi Mihály, Ezüstpitykés ifjúsági táncosunk, újabb elismerésben részesült a versenyen, ugyanis JUNIOR DÍJAT kapott Békéscsabán. Ezzel táncosunk a Békési Kistérségi Iskola Művészeti Tagiskola néptánc tanszakának eddigi legkiemelkedőbb eredményét érte el a felnőtt mezőnyben. A kapott díja egyben egyenes ági bejutás a következő, XXI. Országos Szólótáncfesztivál döntőjébe. Újra büszkék vagyunk Misire, és a Belencéres Néptáncegyüttes nevében gratulálunk neki és felkészítőjének, Mahovics Tamásnak egyaránt.


Belencéres Alapítvány


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!