Múzeum helyett Békés Mátrix!


Több mint 800db békési papírképet adott ajándékba szerda délután egy olvasónk a Mátrixnak, amit eredetileg a múzeumnak szánt! Bõvebben:

Több mint 30 év fotói, a 60-as, 70-es, 80-as évek békési közéletének képeit kaptuk ajándékba egy olyan olvasónktól, aki neve titokban tartását kérte.

A tegnapi találkozón, amikor is egy zacskóban átadta nekünk a képeket, elmondta, hogy régóta pakolgatta otthon ezt a csomagot, és eredeti terve az volt, hogy a városi múzeumnak ajánlja fel ingyenesen a képeket, de miután a Békés Mátrixon meglátta a Dr Gyarmath Olga képeit, ami Vámos Zoltán adott át nekünk, úgy döntött inkább elhozza nekünk, mert így online módon még szélesebb nyilvánosságot kaphatnak a régi felvételek.

A közel 800 fotót végog böngészve feltárul elõttünk Békés közösségi élete a szocializmus hamisítatlan jegyeivel: KISZ gyûlés, városi KI MIT TUD, városi színjátszó csoport, május elsejei felvonulás, majális, fáklyás felvonulás, szilveszter, korabeli kiállítás megnyitó, építõtábor, rockkoncert (polbeat) író - olvasó találkozó, de van kép gyorsíró tanfolyamról, házbontásról és a helyi mûszakibolt választékáról is!

A képeket július 20.-tól kezdjük közölni, válogatva.

Ezúton is szeretnénk olvasónknak megköszönni az ajándékot és arra bíztatni mindenkit, ha van régi képe, amit szívesen megosztana a Mátrix napi közel 2 500 látogatójával, keressen minket: A képeket scannelés után visszaadjuk tulajdonosának.

Elérhetõségünk:

Békés Mátrix

Tel: 06 20 9351 683

Email: info@bekesmatrix.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!