Baky Ovi - Kirándulás a JégKorszakba...


A Baky utcai központi tagóvoda látogatást tett Békéscsabán a Jégkorszak-kiállításon.

"Jeges szél, hófödte mezők, a hófúvásban lassan vonuló mamutcsorda – valahogy így képzeljük el a jégkorszakot. De vajon milyen is volt valójában? Mikor kezdődött? Meddig tartott? Milyen csillagászati és földi okai voltak kialakulásának? Milyen állatok és növények éltek akkor? Hogyan hatott az eljegesedés és az általános felmelegedés az emberi társadalomra? Mindezen kérdésekre választ kaphatnak, ha ellátogatnak a Körösök Völgye Látogatóközpontba, ahol január 8-án megnyílt a Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállítása Jégkorszak címmel.

A kiállításra belépve lenyűgöző látványt nyújtanak az egykoron élt állatok Jégkorszak kiállításcsontvázai és élethű rekonstrukciói, de érdemes hosszabb időt eltölteni az interaktív multimédiás felületek tanulmányozásával is, ahol szemléletesen bemutatásra kerülnek a lehűlő és felmelegedő időszakok változásai, a jégkorszak állat- és növényvilága. A kicsiket a kézműves sarokban színezőkkel és kirakóval várjuk, a nagyobbak ezalatt pedig megnézhetnek egy igazán érdekes kisfilmet arról, hogy hogyan is befolyásolta a klímaváltozás az emberiség történelmét." (forrás:www.umvp.eu)

Körösök Völgye Látogatóközpontban megtekinthető kiállításon egy nagyon kellemes és ismeretbővítő délelőttöt töltöttek el az óvodások, ahonnan rengeteg élménnyel távozhattak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!