Pocsaji és Mucsi: vízóra, járda gondok a választókerületben!


A két képviselő, a KDNP városi vezetői, eredményekről számoltak be sajtótájékoztatójukon

Pocsaji Ildikó képviselő (Jobboldali Összefogás) elmondta, hogy a Kossuth utca 7. és 10. alatti lakótömb kérésére megpróbált eljárni a vízdíjfizetés körül kialakult visszásságok ügyében, itt valószínűleg részletes kivizsgálás következik majd a fogyasztóknál a szolgáltató részéről, mivel a lakók és a szolgáltató más más véleményen vannak a megfizetendő vízdíj összegéről.

A képviselő jelezte továbbá, hogy a Kispince utca 44. szám alatti védett lakóépület, civil szervezetek által használt ingatlan védelme és rendben tartása érdekében egy lakót költöztet az önkormányzat az ottani lakásba

Mucsi András képviselő (Jobboldali Összefogás) elmondta, hogy lakók bejelentése alapján értesült arról, hogy a Kopasz utca járdái igen rossz állapotban vannak, különösen igaz ez a Szík és Jégverem utca közötti szakaszra.

Interpellációjára azt a választ kapta, hogy amikor az időjárás engedi, kijavítják a hibákat.

A Pusztaszeri utcán több dudacső eltört, így esős időszakban áll a víz az árkokban, sőt több helyen az udvarra is befolyt. A képviselő itt szintén kérte a hiba kijavítását, ugyanakkor azonban ezúton is felhívja a figyelmet, hogy az árkok karbantartása mindig az ingatlantulajdonosok feladata.

A képviselő véleménye szerint néhány évtizede még szégyen volt a gazos árokpart, ma már sajnos többen kényelmi okokból nem törődnek ezzel

.

Folyamatban lévő ügyekről szólva Mucsi András elmondta, hogy a Gyékény utca végén levő telkek adásvétele folyik, a dokumentáció lezárása és az időjárás melegebbre fordulása után megtörténik a rendezés és belvízelvezető-rendszer kiépítése.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!