Új úton a Békés-Dánfoki Turisztikai Központ


Békés Város Képviselő-testülete még 2010. decemberi ülésén határozott úgy, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő Dánfoki Üdülőközpont működtetésével 2011. évben a Békés Városi Kulturális Központot bízza meg.

Ezzel, a testület szándéka szerint Dánfok fejlesztésének új irányvonalat adnak.

A hetvenes években oly népszerű ifjúsági központ modernizálása már a korábbi években megkezdődött, hiszen az önkormányzat decentralizált pályázati keretből minden évben fejlesztette a helyet.

2009-ben új kiszolgáló épülettel gazdagodott a terület, mely kulturált, higiénikus körülményeket teremtett a fürdőzéshez. Új kerítés épült és három sportpálya is kialakításra került: füves-, röplabda-, és strandfocipálya szolgálja a fiatalok kikapcsolódását. Egy évvel később megépült a 36 méter hosszú fahíd, a térburkolatú sétány, és parkolókat alakítottak ki. A Dánfokhoz vezető utat is pályázati pénzből újította fel a város. Az elmúlt években összesen mintegy 70 millió forint pályázati forrást hozott Dánfokra a Békési Önkormányzat.

Az infrastruktúra fejlesztése mellett új lehetőségként, Izsó Gábor polgármester elnöksége alatt, a Közép-Békési Centrum olyan turisztikai pályázati forrást nyert, melynek megvalósításához ideális helyszín Dánfok, azaz valóban turisztikai központtá, a túraútvonalak kiinduló pontjává válhat. A KBC pályázata révén olyan új eszközökkel gazdagodhat – mint sárkányhajók, túrakenuk, túrakerékpárok.

A lehetőséggel élve így a testület döntése alapján, 2011. január 1-től a Békés Városi Kulturális Központ működteti Dánfokot. Az intézmény idén januárban mutatta be finanszírozási és fejlesztési tanulmányát a testületnek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!