Surman Zoli becsülettel helyt állt!


Beszámoló Londonból! A részletek:

2009. 07.11-én Surman Zoltán Angliában (London) lépett 2 év kihagyást követõen a kötelek közé ismételten. Ellenfele az Albán születésû Kresnik Qato volt, aki több szervezet bajnoka és mellesleg a WBF világbajnoka is jelenleg.

A mérkõzés 6 menetre volt kiírva és a Londoni rendezvény fõ mérkõzéseként volt számontartva. A mérkõzés a profi bunyóban ritkán látott heves csatározással indult, amely hevében az elsõ menet végefelé egy igen erõs, bár vétlen fejelés történt a világbajnok részérõl, amely Surman Zoltán orrnyergét és az ahoz közel esõ bal szemöldök csontját érte.

A fejelés következtében Zoli bal szeme felett egy igen hatalmas vérömleny keletkezett, ami a 2 menetben lehúzodott egész a szemére és így a látását nagy mértékben gátolta. A mérkõzés hevét mégsem csökkentette, de sajnálatosan a vérömleny igen nagyra növekedett, amelynek következtében a mérkõzés vezetõ a 3. menetben beszüntette a mérkõzés és Surmant leléptették sérülés miatt.

Surman Zoltánnal a közönség legközelebb szeptember 4.-én találkozhat 18 órától, amikor is szülõvárosában Békésen fog kötelek közé lépni elõre láthatóan egy 6 menetesre tervezett mérkõzésen, és egy Szlovák ellenfél ellen. A rendezvényen még a tervezettek alapján MMA; Kick-box; és Thai-box mérkõzéseket is láthat a kilátogató az amatör és az öregfiúk ökölvívó mérkõzése mellett.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!