Felvételiztek a kicsik a sporttagozatra


Február 2-án A Dr. Hepp Tagiskolában alkalmassági felmérés zajlott, amelyen a sportirányultságú első osztályba jelentkező nagycsoportos óvodásokat tesztelték testnevelő tanáraink.

Az előzetes orvosi alkalmassági vizsgálat után a lányok, majd a fiúk léptek be, kissé félszegen a nagy tornaterembe. Néhány barátságos szó, kis sportmez-igazítás hamar eloszlatta az idegenkedést, és a gyerekek máris készen álltak a próbatételre.

Az általános erőnléti felmérésén túl, ügyességüket, kitartásukat, mozgáskoordinációjukat vizsgálták.

Pókjárás és futás, akadálypálya legyőzése, kislabda hajítás, egyensúlyozás és szekrényről történő leugrás, kötélen történő lengés, labdavezetési gyakorlat, labdaérzék felmérése, mind-mind meggyőztek minket arról, hogy a mozgékonyságra és a kitartásra alapozva a jövő évi első osztályosok meg fognak felelni a sportirányultságú osztály követelményeinek.

A szülők pedig izgatottan várakoztak a tornaterem öltözői folyosóján, latolgatva, mi is történik csemetéikkel a teremben. Tagintézmény vezetőnőnk, Deákné Domonkos Júlia részletesen tájékoztatta a megjelent szülőket a sportirányultságú osztály céljairól, feladatairól, lehetőségeiről.

Az első a osztály tanítói Inokai Éva, Licskáné Polgár Márta, testnevelője Samuné Nagy Katalin lesznek.

A felvételi második fordulóját február 23-án, szerdán tartjuk a Dr. Hepp Ferenc Tagiskolában.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!