Lapátra mindenki!


Békést belepte a hó – további havazás várható

24 órája esik a hó Békés felett is, javulás csak szombatra várható, akkor abba marad a hóesés. Békés belterületi útjai a folyamatos takarítás ellenére is nehezen járhatóak. Magyarország legnépszerűbb időjárási portálja, az idokep.hu szerint:

" Pénteken kezdetben nyugaton még napos idő lesz, majd napközben kelet felől tovább növekszik a felhőzet, és délután már a Dunántúlon is erősen felhős idő várható. Keleten, délkeleten további havazásra, hószállingózásra készülhetünk, helyenként több cm-es friss hótakaró is kialakulhat. Az északias szelet sokfelé élénk, a nyugati megyékben időnként erős lökések kísérhetik. -2 és +2°C közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton reggelre észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, hószállingózás már csak elvétve lehet a déli tájakon. Mérséklődik a szél, , -3 és -10°C közé hűl a levegő, de néhány fagyzugos helyen még ennél is hidegebb lehet. Napközben tovább szakadozik a felhőzet, országszerte számíthatunk több-kevesebb napsütésre, csapadékra pedig sehol sem kell készülni. A déliesre forduló szél gyenge marad. A legmelegebb órákban 0 és +6°C közötti értékeket mérhetünk."


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!