Lap)Top-on az Eötvösben


A XXI. század új kihívások elé állítja a pedagógusokat is. A hagyományos tanári szerep mára megváltozott, s ez az új szerep újfajta tanári kompetenciákat igényel.

Ezek elsajátítását segítette az a bemutató foglalkozás is, amelyet a Békési Kistérségi Iskola magyar- történelem szakmai munkaközösségének tagjai valamint az informatika szakos tanárok tekinthettek meg az Eötvös József Tagiskola 7. a osztályában

Szeverényi Barnabás, az Eötvös Tagiskola tanára vezette be a nagyszámú érdeklődőt a tanulói laptopok tanórai alkalmazásának lehetőségeibe. A foglalkozáson a gyerekek mellett ülve követhettük a feladatokat. Példát láttunk a szavazásra, a tesztküldésre, a tesztek begyűjtésére, ellenőrzésére; a helyesírás önálló gyakorlására helyesírási program segítségével; kiküldött feladatlapon való mondatelemzésre; önálló információkeresésre az interneten.

A gyerekek láthatóan nagy élvezettel vettek részt a magyarórán, elmélyülten "dolgoztak", miközben nemcsak anyanyelvi, hanem digitális kompetenciáik is fejlődtek.

Az óra sikerességéhez természetesen hozzájárult a foglalkozást vezető kollegánk professzionális informatikai felkészültsége, innovatív pedagógiai szemlélete.

Köszönjük, hogy lehetővé tette számunkra a programmal való ismerkedést.

Balogh Erika

kistérségi munkaközösség-vezető

Ugyanezen a napon Varga Henriette is tartott egy angol nyelvi bemutató órát az ötödikes sportosztályban. A megjelent pedagógusok azt követhették nyomon, hogy az angol nyelv tanításában hogyan lehet alkalmazni a modern digitális eszközöket és tananyagokat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!