Ma este 19 órakor avatják a Történelmi Kettõs Keresztet!


A szervezõk szeretettel várnak minden békésit a Honfoglalás térre! A részletek:

Amint arról már tegnap beszámoltunk, a kereszt végleges helyére került a Honfoglalás téren (Ady u - Szarvasi u sarka).

A mai avatáson az ünnepi beszédet Kondor Katalin újságíró, a Magyar Rádió egykori elnöke, az Echo Tv szerkesztõ-mûsorvezetõje mondja, majd átadja Izsó Gábor polgármesternek és így közvetve Békés lakosságának a keresztet.

Az avatás ma este 19 órakor kezdõdik!

Háttér:

Pénteken, augusztus 7-én este 19 órakor avatják fel a Történelmi Kettõs Keresztet Békésen!

A mûalkotást a XIX. Csuta Nemzetközi Mûvésztelep ajánlja fel. A keresztet két faszobrász, Farkas László (Magyarbánhegyes) valamint Orosz Gergely (Nagykanizsa) készítette el a Csuta György által a dobozi erdõbõl vásárolt hatalmas tölgyfa rönkökbõl, a Békés Drén Kft. üzemcsarnokában. A kettõs keresztet és hármas halmot formázó kompozíciót ökumenikus szertartás keretében áldják meg és szentelik fel Aradi András ny.evangélikus lelkész, Katona Gyula ref. vezetõ lelkész és Nagy József r.kat. esperes- plebános. Kondor Katalin újságíró avatóbeszéde után Izsó Gábor polgármesternek és jelképesen Békés városának adják át.

A keresztállítás ötlete a Békés Mûvészetéért Alapítványtól, a Békési Városvédõ és Szépítõ Egyesülettõl, és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezetétõl származik. Felállítását támogatta Békés Város Képviselõ Testülete, Izsó Gábor polgármester, Barkász Sándor, és cége, a Békés Drén Kft. A munkálatokban segédkeztek a Lisz Kft munkatársai és az Önkormányzat szakemberei is.

Helyszín: Honfoglalás tér (Szarvasi - Ady utca találkozása)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!