Nyílvános fórum lesz Békésen az Alkotmányról!


Békés Város Önkormányzat Polgármestere 2011. március 16-án, szerdán 17.00 órai kezdettel "Az Új Alkotmány koncepciójának véleményezése" céljából nyilvános fórumot tart.

A fórum helye: Városháza Nagyterme Békés, Petőfi u. 2. sz. I. emelet

A Magyar Köztársaság Kormánya által felállított Nemzeti Konzultációs Testület tagjai azzal keresték meg Békés Város Polgármesterét, illetve a Képviselő-testületet, hogy nyilvános fórum keretében kérje ki a városunkban élő lakosság véleményét a készülő alaptörvényről, és ennek összegzését juttassa vissza. A Nemzeti Konzultációs Testület vállalja, hogy a beérkezett véleményeket összesíti, és továbbítja az új alkotmány elfogadására jogosult országgyűlési képviselőknek.

Az alaptörvény koncepciója elérhető a www.parlament.hu internetes honlap Bizottságok/ Bizottságok honlapjai/ Alkotmány-előkészítő eseti bizottság/ Honlap menüpontja alatt, illetve személyesen átvehető Békés Város Polgármesteri Hivatala 8. számú irodájában, a titkárságon (I. emelet).

Figyelmébe ajánlunk néhány dokumentumot, amely segítheti a konzultációt:

- a Nemzeti Konzultációs Testület által minden választópolgárhoz eljuttatott kérdőív

- hazánk jelenleg hatályos Alkotmánya (1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmányáról)

- Európai Alapjogi Charta

(Az utóbbi két dokumentum az interneten hozzáférhető.)

A fórumon a választópolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői kinyilváníthatják véleményüket, javaslataikat az új alkotmánnyal kapcsolatban.

A lakossági fórumra minden érdeklődőt tisztelettel meghív Izsó Gábor Békés Város polgármestere.

Békés Város hírei a bekesvaros.hu oldalon


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!