Hamisítják a Kovács féle békési házikolbászt!


Egy pesti üzletben jelent meg a külsőre hasonló, ehetetlen másolat Országos hír lesz a kolbászból, ma délután a Tv2- Tények hírműsora is forgat Békésen.

Amint arról Ifj Kovács István tájékoztatta a Békés Mátrixot, hamisítvány kolbászt találtak egy budapesti szaküzletben, amely külsőre valóban az eredet védett, hungaricumnak számító Békési Kolbászra, a cég termékére hasonlított, azonban mind csomagolása, töltésre lényeges különbséget mutatott, nem is beszélve minőségéről és ízéről.

A hamisított kolbász vásárlói reklamáció alapján került vissza a szaküzletbe és Békésre, a céghez, itt tüzetes vizsgálat során az is kiderült, hogy a címke főbb részeit, a logót lemásolták, azonban a bélyegzéssel, az áru ízének megjelölésével (édes/csípős) nem sokat bajlódtak, az eredetitől teljesen eltérő formában használták.

Ifj Kovács István a Mátrixnak elmondta, hogy hivatalosan is feljelentést tettek az állategészségügyi hatósághoz, illetve a rendőrségen keresztül Nemzeti Adó és Vámhivatal Közép-Magyarországi Regionális Igazgatóságához. Az eljárás megindult, a fejleményekről hamarosan beszámolunk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!