Nyert a múzeum!


Újabb pályázatokon szerzett támogatást a múzeum!

Nyertes múzeumi pályázatok

A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum sikeres pályázatai révén a Nemzeti Kulturális Alap Múzeumi Kollégiumától 4 db ünnepi fõkötõ restauráltatására 300.000,- Ft, a múzeumi raktár gázosítással történõ rovarkártevõ-mentesítésée pedig 250.000,- Ft támogatást kapott.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Vendégváró Tájházak c. pályázatán a múzeum a békési tájház világításkorszerûsítésére valamint meszelésére-mázolására 1.200.000,- Ft támogatást nyert.

Békési Nyílt Napok

2009. augusztus 15-én, szombaton 14-17 óráig szeretettel várjuk az érdeklõdõ gyermekeket és szüleiket agyagozásra a Tájházba (Békés, Durkó u. 8. sz.). A részvétel díjmentes, a szükséges alapanyagokat biztosítjuk. Az elkészült alkotások kiégetjük, így azok marandadóvá válnak.


Nagy sikerrel zajlott le a dél-alföldi tájházak regionális találkozója

2009. július 31-én mintegy 60 résztvevõvel nagy sikerrel zajlott le a dél-alföldi tájházak regionális találkozója a békési tájházban. A délelõtti tanácskozást, melyen öt elõadás hangzott el, a tájház megtekintése és a közös ebéd követte. A programot a Körös Citerazenekar mûsora zárta. Rendezvényünket a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyarországi Tájházak Szövetsége támogatta.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!