Sóstó Kupán a Surman Box Klub versenyzõi!


2009. augusztus 7-8-án rendezték Nyíregyházán a hagyományos Sóstó Kupát.A versenyen 16 egyesület 128 indulója lépett a kötelek közé. A Surman Box Club 5 indulóval képviseltette magát.

A Junior korcsoport 46kg-os kategoriában Rózsavölgyi Richárd a debreceni DVSC csapatából Rácsai Ferencel talákozott a döntõben, ahol sajnos pontozásos verséget szenvedett és így a 2. helyen végzett. Ugyanebben a korcsoportban, de már az 54kg-os kategoriában lépett kötelek közé Fodor Milán, aki a döntõbe jutásért a debreceni DVSC versenyzõjét Varga Kálmánt gyõzte le egyhangú pontozással, majd a döntõben a hajdúsámsoni Harangi Imre Sportegyesület versenyzõjét Perger Bencét késztette feladásra a 2. menetben így a megérdemelt 1. helyet szerezte meg.

Szintén a Junior korcsoportban, viszont a 66kg-os súlycsoportban lépett kötelek közé Gulyás Péter, aki a döntõbe jutásért a salgótarjáni Bangó Eduárdóval találkozott és egy igen kemény csatában, annak ellenére, hogy az ellenfél egyszer padlóra is került sajnos Péter pontozásos vereséget szenvedett, és így be kellett érnie a 3. helyezéssel. Még mindíg maradva a Junior korcsopornál és annak is a 80kg-os kategoriájánál, ahol Római József indult, sajnos nem volt Józsi számára ellenfél, ezért egy kategoriával feljebb a 86kg-os kategoriában indult és ott a döntõben a hajdúböszörményi Kiss Gergõvel mérte össze tudását. Józsi az elsõmenetben döntõfölénnyel verte ellenfelét és így a 80kg és a 86kg-ban is megszerezte az elsõséget.

Csapatunk egyetlen felnõtt versenyzõje Radics Tivadar a 64kg-os súlycsoportban indult, ahol a döntõbe jutásért a salgótarjáni kanalas Kálmánnal találkozott. Tivadar egy igen jó képeségû versenyzõ, de mivel sajnos elég késõn kezdte el ezt a sportágat versenyszerüen ûzni, ezért ezen a mérkõzésen is meglátszott a rutin hiánnya és ennek köszönhetõen szenvedett vereséget és így a dobogó 3. fokára léphetett fel.

Mindent összegezve a csapat hozta az elvártakat, hiszen minden versenyzõnk a dobogón végzet. Így 2 elsõ, 1 második és 2 harmadik helyel zárta a Surman Box Club a Sóstó Kupa küzdelmeit. Kiemelném Fodor Milán és Római József teljesítményét. Milán az ellenfeleit lényegesen magasabb szinten gyõzte le és igen kitünõ formában volt ezen a versenyen is. Ugyan Úgy mint ahogyan Józsi. Fejlõdése mind két versenyzõnek töretlen és képzettségeiknek megfelelõen ellenfeleik legyõzéséhez egyre kevesebb idõre van számukra szükség.

Õk már a Magyar korosztályos ökölvívó élet élvonalába tartoznak és ez a verseny az elsõ szintfelmérõ volt az októberi Országos bajnokság elõtt, ahol mind a ketten igen nagy eséllyel pályáznak az Országos Bajnoki címre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!