Durkó Mihály - Innsbruck - Tirol


Nem csak itthoni, hazai, de elszármazott békési olvasóink képsorait is szívesen bemutatjuk! Email: info@bekesmatrix.hu

A következő képsort Durkó Mihály nevű kedves békési elszármazott olvasónk küldte be hozzánk:

Durkó Mihály: Innsbruck, Tirol székhelye

Ezúttal a Kufsteintől nyugatabbra fekvő Innsbruckkal, Tirol tartomány székhelyével folytatom a képzeletbeli kalandozást. Ausztriának Tirol egy igen jellegzetes tartománya, én a "legosztrákabb" tartománynak nevezem. A hatalmas hegyek, a fennsíkokon legelésző tehenek, a tengerszemek, a nálunk elképzelhetelen rend és tisztaság látványa lenyűgöző. Gyönyörű székhelye (egy ideig volt császári székhely is), Innsbruck méltó a tartományhoz.

Innsbruckot vétek kihagyni annak, aki arra jár! A belvárosban érezhető a "történelem szaga", ugyanakkor egy modern nagyváros.
Néhány képen látható a császári palota (ma múzeum) egyik erkélye fölötti kisebb tető, a híres Goldenes Dachl (Aranytető), amely Innsbruck jelképe. Ez valójában csaknem 3500 apró, tűzzománcozott rézlemezből készült, amelyek biztosítják a csillogást.
Néhány kép erejéig ide teszem fel az Insbruck melletti Wattensben található Kristallwelten (Kristályvilág) nevű Swarovski-kiállításon készített felvételeket is. A Kristallwelten édekessége, hogy egy domb belsejében, a "föld alatt" helyezték el, és hatalmas vízköpő figurák "őrzik".


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!