Osztrák vendégek a Madzagfalvi Napokon


Nyugat felé szándékozik bõvíteni meglévõ testvérvárosi kapcsolatait Békés Város Önkormányzata.

Csuta György festõmûvész irányította elsõként Békés figyelmét az ausztriai Mallnitz településre, amelyrõl sokak számára a közkedvelt síparadicsom juthat eszébe.

Az önkormányzat Európai Bizottsághoz benyújtott nyertes pályázata lehetõséget teremtett arra, hogy városunkba invitáljuk a karintiai település vezetõit, képviselõit. Izsó Gábor polgármester közbenjárásával realizálódott a találkozó létrejötte, így szeptember 4-6. között, a XI. Madzagfalvi Napok idején a „Die Ankogler” elnevezésû gyermek néptánccsoport Békésen bemutatkozik.

A mallnitzi polgármester nem tud személyesen eljönni, mivel a Madzagfalvi Napokkal egy idõben, Németországban egy testvér-települési találkozón vesz részt, így az önkormányzat egyik képviselõje érkezik a gyermekekkel együtt. Itt tartózkodásuk három napja alatt szeptember 5-én, szombaton kétszer mutatnak be karintiai táncokat. 15.00 órától a „Körös-körül” Kistérségi Amatõr Mûvészeti fesztivál nyitó produkciójaként a szabadtéri színpadon, majd egy félórás pihenõt követõen a Békésrõl elszármazottak találkozójának záró produkciójaként a kulturális központban.

A mintegy ezer lakost számláló Mallnitznak jelenleg egy testvérvárosi kapcsolata létezik a németországi Vittennel, Izsó Gábor polgármester reménykedik abban, hogy Békés lehet a következõ.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!