Fényterápiás masszázskád Békésen


A hosszú, hideg tél ugyan nem segítette, de jelentősen nem is hátráltatta Békésen a kistérségi járóbeteg szakellátó intézmény felújítását, mely lassan a végéhez közeledik.

Májusban elkezdődhet a gyógyászati intézmény műszaki átadása, és június végéig minden a helyére kerülhet ahhoz, hogy a 650 millió forintból megújuló központ fogadni tudja a kistérségi körzet több mint 40.000 lakosát.

Nem csak területét tekintve lesz nagyobb az egészségügyi intézmény, a kiváló békési gyógyvíz mellett hamarosan a legmodernebb eszközök is várják a reumatológiai problémákkal küszködőket. Hévíz és Mórahalom mellett hamarosan Békésen is a gyógyulni vágyók rendelkezésére áll a "Caracalla-kád", mely egyik legszebb eleme lehet a reumatológiai gyógyászatnak. A mintegy 6 millió forint értékű különleges masszázskádba 150 darab, integrált fénypontból álló halogén lámpa színesfény-projektorral van felszerelve. Bekapcsolt állapotban 8 szín váltja egymást: vörös, lazacszín, narancssárga, sárga, kék, türkiz, zöld, színtelen, melyek fixen is beállíthatóak. A Caracalla-kád használata teljesen egyénre szabott lesz, hiszen programozható használat előtt a beteg testsúlya, magassága, neme, reumatológiai panaszai, így a 3 Bar nyomással működő masszázs és a fényterápia egyénre szabott gyógyulást eredményez. A "Caracalla-kád" mellett több, korszerű fizioterápiás eszközzel gazdagodik Békés, és 110 millió forintból új digitális röntgenkészülék kerül elhelyezésre a József Attila utcai telephelyen, mely az adatokat digitálisan rögzíti, tárolja és továbbítja.

Az intézmény Körösi Csoma Sándor utcai ingatlanában eközben ütemezetten zajlanak a munkák. A medenceszerkezet már készen áll, jelenleg a nagymedence burkolása, a termálvízszakaszok kiépítése és gépészeti munkák zajlanak. A nagymedence elkészülte után a kismedence kialakításának végső munkáira kerül sor. Jól állnak az elektromos munkálatok is, az alapcsövezéssel már készen állnak a szakemberek, a vezetékek behúzása pedig folyamatban van. A belső munkálatok zárását jelenti majd az álmennyezet felhelyezése, azért, hogy a munkával járó esetleges por ne tegyen kárt benne. Az épület tetőszerkezete már 90 százalékban készen van, a külső munkálatok, így a csatornavezeték és a parkoló kiépítése is jó ütemben halad.

Nyáron már 21. századi körülmények között, korszerű orvostechnikai műszerekkel várja a kistérségből érkező betegeket a békési egészségügyi intézet reumatológiája-fizioterápiája.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!