Fórum volt az Inkubátorházban


Vállalkozói fórumot tartottak Békésen a Vállalkozói Centrum – Békési Inkubátorházban

A napokban a Vállalkozói Centrum – Békési Inkubátorház szervezésében került sor a "2011 - a fejlŐdő vállalkozások éve" az Új Széchenyi Terv pályázatainak és finanszírozási lehetőségeinek bemutatása című vállalkozói fórumra.

Az érdeklődőknek két előadó tartott tájékoztatást és személyre szabott tanácsadást. Az ÚSZT 2011. március 1-jétől megjelent pályázati lehetőségeiről az M27 ABSOLVO Consulting tanácsadó iroda szakértője Gyurácz Németh Iván adott szakmai információkat. Gyakorlati tanácsok biztosítására került sor a pályázók körét, méretét, árbevételét érintően, továbbá a projekt céljára és a forrás összetételét figyelembe véve. A mikro vállalkozások konkrét pályázati lehetőségei kiemelt szerepet kaptak a fórumon, ahol új elemként került bemutatásra a mikro hitellel kombinált pályázat, amely induló vállalkozások számára is elérhető az ÚSZT-n belül.

A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Békési Kirendeltség vezetője Sódar Attila a 2011. január 1-jétől életbe lépett új Közmunka Program vállalkozásokat érintő támogatási rendszeréről adott felvilágosítást.

A lehetőségek közül két kiemelt támogatási formáról hallhatott a közel 30 fős érdeklődői kör. A munkaadók a TÁMOP 1.1.3 program keretében a munkaügyi központ kirendeltségeihez benyújtott kérelem alapján kaphatnak a bérpótló juttatásra jogosult álláskeresők teljes munkaidőben való foglalkoztatására a munkabér és járulékainak legfeljebb 70 %-ra támogatást. T

ovábbá az MPA-2011-KKV kódjelű pályázati felhívásban a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására - amennyiben legalább 2 fő teljes munkaidőben való foglalkoztatást valósít meg - akár 2,2 millió Ft támogatást is kaphatnak új munkahelyeként.

A fórumon az előadást követően a személyes és egyedi kérdések feltevésével a megjelent vállalkozói kör aktív érdeklődést mutatott a támogatási lehetőségek felkutatása iránt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!