Mentőállomás épülhet Mezőberényben


Erdős Norbert Mezőberény és térsége országgyűlési képviselő sajtóközleménye:

Sajtóközlemény

Erdős Norbert, Békés megye 3. választó körzetének országgyűlési képviselője, kérdést nyújtott be Dr. Fellegi Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszterének: "Hol tart a mezőberényi mentőállomás ügye?" címmel.

A képviselő úr kérdésére Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára, az alábbi tájékoztatást adta:

A TIOP 2.2.1/09/1 jelű, "sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés, légimentés" című kiemelt projekt tervezési előírása szerint új mentőállomás építése kizárólag olyan ingatlanon valósulhat meg, amely kizárólagos állami tulajdonban és a projektgazda vagyonkezelésében van és azt nem adta bérbe, használatba harmadik személynek.

Mezőberény Város Önkormányzata az új mentőállomás elhelyezésére a tulajdonában lévő ingatlan telekalakításával ingatlant biztosított (3722/9 hrsz). A vonatkozó megállapodás aláírására 2011. 01. 25-én került sor. A Magyar Állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő zártkörűen működő részvénytársaság és az Országos Mentőszolgálat között új mentőállomások helyszínéül szolgáló 22 település köztük - Mezőberény – önkormányzataival

kötött közérdekű célú kötelezettségvállalási szerződés alapján a vagyonkezelési szerződés módosítása folyamatban van. A szerződés módosítását követő ingatlan-nyilvántartási átvezetéssel a fejlesztéssel érintett ingatlanok tulajdonviszonya a projekttervezési előírásoknak megfelel.

A 22 mentőállomás tervezési dokumentációjának előkészítése közbeszerzés alapján zajlik.

A fenti dokumentumok szükségesek a részletes projekttervezési dokumentáció benyújtásához, amely alapján 2011-ben a projekt, ennek részeként a mezőberényi mentőállomás megvalósítása elindulhat .

Budapest, 2011. március 16.

Tisztelettel:

Erdős Norbert

Mezőberény és térsége országgyűlési képviselő


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!