Ülésezett a református presbitérium


A tanévnyitó elõtti vasárnapon úrvacsorával egybekötött istentisztelet volt a békési reformátusoknál, amelyet követõen ülést tartott a presbitérium. Az ülésen döntés született a Szilágyi László Alapítvány Kuratóriuma kiegészítésérõl, Szabó Ildikó távozására, építési ügyekrõl.
Katona Gyula elmondta: a várostól kapott Borz utcai ingatlan felújítása, átalakítása, valamint a gimnázium tetõzetének javítási munka folyik, a munkák kivitelezésével a békési Vektor Kft-t bízta meg az egyház. Elkészült a malomvégesi temetõben az új WC, valamint fel lett újítva a Rózsa temetõ ravatalozója is. A közeljövõben itt is WC készül el.
A költségvetés elsõ féléves beszámolójával kapcsolatban a lelkipásztor megjegyezte: az egyházfenntartói járulékok befizetése jól halad, sõt bizonyos mértékû többletbefizetés is megfigyelhetõ, míg a perselypénznél lemaradás tekinthetõ a tervezett összeghez viszonyítva. Döntött a presbitérium a Szilágyi László Alapítvány Kuratóriuma kiegészítésérõl, miután Juhász Istvánné az ottani tagságról lemondott, csakúgy, mint Tasnádi Jolán. Helyükre Szabó Andrásné presbiter és Szilágyi Zsófia, az alapító leánya került. Az alapítvány ügyintézõje (elnöke) Katona Gyula lett.
Tájékoztatót kapott a presbitérium Szabó Ildikó hitoktató-lelkész távozásáról, aki az utóbbi idõben a pénztárosi teendõket is ellátta. Szabó Ildikó a jövõben Karcagon szolgál. Hittancsoportjait a tovább szolgáló lelkészek veszik át.

Kilenc éves szolgálat után Karcagon dolgozik tovább Szabó Ildikó lelkész-vallástanár, aki sikerrel pályázta meg az induló nagykunsági református gimnázium egyik vallástanári állását. Szabó Ildikó temesvári tanulmányok után Makóra költözött a családjával, ott hitoktatóként szolgált, majd 2000-ben Békésre jött. Hitoktatói, majd vallástanári tanulmányokat folytatott, eközben elvégezte a komáromi református teológiát, ahol egyetemi diplomát és lelkészi képesítést szerzett. Idõközben sikerrel végezte el a Debreceni Református Hittudományi Egyetem pasztorálipszichológiai képzését is. Békésen általános iskolákban volt hitoktató, igehirdetõ munkát végzett, és nevéhez fûzõdik a tarhosi szórványgyülekezet létrehozása és gondozása, valamint a hittanos hetek megszervezése. Az utóbbi idõben pénztárosi munkát is végzett.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!