Márciusi események a Békés DAC-nál!


Versenyek - eredmények:

Márciusban zajlottak le a Békési DAC versenyzőinek téli idényének versenyei.
A hagyományos Dubai Marathonon, Békési DAC-os versenyző is indult.

A Dubaiban dolgozó dr. Krasznai Adrienn, remek új egyéni csúcsot ért el, 3:18:38, amivel a 286 fős mezőnyben a 20. lett. Főleg kenyai és etióp versenyzők előzték meg. Ráadásul a 30 év felettiek között a 4. helyen futott be.

Adrienn ragyogóan osztotta be az erejét, hiszen a táv első felét 1:39:42 –re, míg a másodikat 1:38:57 – re teljesítette.

A Békési DAC idénye lényegében az ifjúsági és junior országos bajnoksággal kezdődött, hiszen anyagi megfontolásból nem tudtunk elindulni a felvezető versenyeken.

Budapesten a SYMA – csarnokban megrendezésre kerülő versenyen az első éves ifi, Bitai Zsolt 60 méteren 7,41 – el a "B" döntőbe jutott, amit ragyogó futással – 7,36 – megnyert. Zsolt így a 38 fős mezőnyben a 9., míg a 95’-ös születésűek között az első lett.

Botos Zsolt ősszel kezdett atletizálni, így ez volt élete első versenye. Ebben persze megvolt a kockázat is, ami az első napon, 1500 méteren be is igazolódott.
"Szétizgulta" a versenyt. Azután a második nap 800 méteren megnyerte a futamát, így összesítve 2:10,14 – el a 9. helyet szerezte meg. És még rengeteg maradt benne…

Pankotai Kinga a tavalyi évet kihagyta betegségek miatt, ami aztán az idei felkészülést is tönkretette. Kinga így is egyesület csúcsot futott 60 méteren, 8,24, amivel "B" döntős lett. Ott egy pici technikai hibát követett el, így 8.30-al a hetedik lett, de Kinga így is igazolta tehetségét. Egyébként az ifjúsági lányok mezőnye a nyolcvanas évek elejét idézi, tehát nagyon erős, és nagyon népes.
Darvasi Anett betegen versenyzett, így 60 méteren egy kicsit gyengébben futott, 8,34, de másnap 200 méteren nagyon oda tette magát. A későbbi győztessel futott egy futamban és megpróbált vele menni, ami 130 méterig ment is, így 27,54 lett a vége, de ragyogóan küzdött.

A juniorok között Perdi Zoltán békéscsabai színekben versenyezve, 400 méteren 52,36-al a 8. lett, egy határozottabb bevágással a szoros versenyen a negyedik lehetett volna.

Veres Csongor 60 méteren egyéni csúcsot futott, 7,80-al.
Az ifik és juniorok után a serdülők versenyeztek a SYMA – csarnokban. A Serdülő Országos Bajnokságon, az országos ranglista legjobb 20 versenyzője vehetett részt.

A Békési DAC öt versenyzője jutott be a népes és rangos versenyre.
Nyeste Ágnes magasugrásban 145 centiméterrel a hatodik lett a 14 évesek között.

A 150 centimétert éppen leverte, ami érmes helyet ért volna. Ágnes 300 méteren is ott volt a legjobbak között, de az időrend ütközése miatt, most ott nem indult, pedig ott szintén komoly éremesélyes.

Kovács Anikó szintén a 14 évesek között 60 méter gáton 10.47-el a 11., míg távolugrásban 461 centiméterrel döntős lett, ott a nyolcadik helyen végzett.
A 13 éveseknél 300 méteren Gyöngyösi Terézia 300 méteren a 19. lett (ideje 50.02), Veres Fanni 60 méter gáton a 11.(ideje 10.81), míg Domokos Tímea magasugrásban 125 centiméterrel a 15. helyet érte el.

Ez a korosztály rendkívül tehetséges, így csak annyi kell, hogy meg tanuljanak versenyezni, leküzdjék a "vesenydrukot", és igen szép eredmények sorát fogják elérni.

Az ország másik szegletében, Szombathelyen rendezték meg a Felnőtt Téli Dobó Országos Bajnokságot. A Békési DAC színeit Hortobágyi János képviselte.
Rendkívül hideg időben és nagy szélben zajlott a férfiak gerelyhajítása. János remekül versenyzett, dobásról dobásra javított, végül 65.05 méterrel a negyedik lett. Ez eddig a legjobb eredménye a felnőttek között és három és fél méterrel nagyobbat dobott, mint tavaly ilyenkor.

Reméljük, elkerülik a sérülések, nem úgy, mint tavaly.
Atlétáink remekül helyálltak az erős mezőnyökben, de egy vészjelzés azért ide kívánkozik. A város egyik legeredményesebb szakosztályának létszáma és minősége úgy nézz ki, hogy túlnőtte magát, és az idén már nem tudjuk finanszírozni a felvezető versenyeket, csak az országos bajnokságokon tudunk indulni, és azokon is csak még több szülői segítséggel. Ez nagy hátrány lesz, de versenyzőink és edzőink (akik eddig is ingyen dolgoztak, sőt saját zsebből is segítik a felkészülést, amíg családjuk engedi), elszántak és mindennap keményen készülnek a nyári idényre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!