BFKC: III. Kiss Bálint Kupa


2011. március 26-27.-én rendezték meg a Kiss Bálint Kupát Szentesen, immár harmadszor.

Az ERSTE-Békési FKC három korosztályban nevezett a rangos eseményre, ahol a tavalyi Országos Döntő több csapata is jelen volt (Tisza Volán, Bp. Honvéd, ÓKSI, Angyalföldi SI).

A 2001-es korosztályban 11csapat indult, ahol nagy csatában, vesztett mérkőzés nélkül nyerte meg a tornát csapatunk. A csapat tagjai: Horváth Zénó, Gombkötő Zsolt, Ásós Miklós, Baji Gergő, Krcsmárik Péter, Pap Róbert, Kádas Bálint, Csuvarszki Donát. Ebben a korosztályban Ásós Miklós lett a legjobb játékos.

A 2000-es korosztályban 6csapat indult, ahol körmérkőzésen döntötték el a helyezéseket. Csapatunk sajnos egy gólos vereséget szenvedett az Óbudai KSI csapatától és döntetlent játszott a Tisza Volán csapatával, így megszerezték a harmadik helyet. A csapat tagjai: Győri Kristóf, Kecskés Bence, Tóth Péter, Szász Bálint, Kocsor Sándor, Kiss Sándor, Pap Róbert, Csorba Dávid, Csuvarszki Donát, Ásós Miklós, Baji Gergő, Horváth Zénó, Gombkötő Zsolt, Szabó Pál. Ebben a korosztályban a gólkirály Tóth Péter lett.

Az 1999-es korosztályban 8csapat nevezett, ahol a csoport meccsek során a tavalyi bajnok Bp. Honvéd csapatától elszenvedett vereség után, a harmadik helyért játszhatott csapatunk a szegedi Tisza Volán csapata ellen, de sajnos nem tudtuk felülmúlni ellenfelünket és így a negyedik helyet szereztük meg. A csapat tagjai: Győri Kristóf, Rákóczi Gábor, Pankotai Bence, Márkus Tamás, Krcsmárik Márton, Ács Tamás, Molnár Gergő, Hégely Sándor, Szabó Pál, Szász Bálint, Tóth Péter, Kecskés Bence, Kocsor Sándor, Kiss Sándor. Ebben a korosztályban Rákóczi Gábor lett a legjobb kapus.

Edzők: Papp Bálint, Nagy Richárd

Nyilatkozat Papp Bálint edző:

Nem könnyű hétvége után vagyunk túl, 2 nap alatt 14 mérkőzést játszottunk 3 csapattal 3 különböző helyszínen. Nagyon jó felkészülési torna volt az előttünk álló Régiós Döntőkre ahol már éles helyzetben kell helytállnunk, hogy elérjük a célunkat, ami nem lehet más, mint az Országos Döntő. A 99-es csapat eredményével elégedett vagyok összességében 3-4 hely körül vártam a csapatot. A mutatott játékkal helyenként elégedett lehettem, de néha nem azt a hozzáállást és mutatott játékot kaptam vissza amit elvártam volna. A 2000-es csapat számomra kicsit csalódás volt mivel eddig nem ezt a hozzáállást mutatta a csapat. Most nem volt szerencsénk sem, mert a végén 1-1 gól döntötte el a helyezésünket. Bízok benne, hogy közösen ki tudjuk javítani a hibáinkat, mert igen sok tehetséges fiatal játékos alkotja ezt a csapatot. 2001-es csapat országos szinten is kiemelkedő ellenfelek ellen játszottak ahol hibátlan teljesítménnyel lettünk elsők. Döntő pillanatokban megfelelő döntést hoztunk, amely mutatja a csapat erősségét. A döntőben 50 másodperccel a vége előtt én magam sem hittem már a győzelemben, de a végén jó taktikai húzással 1 gólos győzelmet arattunk.

Gratulálok a 3 különdíjas játékosaimnak: Rákóczi Gábornak, Tóth Péternek, Ásós Miklósnak.

Külön köszönetemet fejezem ki a gyerekek szüleinek, akik lelkesen buzdították a csapatokat. Sikereinkben fontos szerepet játszottak Ők is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!