Inkubátorházak együttműködése


Békés - Szarvas

Két város (Békés és Szarvas) közötti szakmai együttműködés indult meg azzal a szándékkal, hogy a frissen átadott Inkubátorházak fejlesztésével kapcsolatos jó gyakorlatok, tapasztalatok cseréjével a működtetés és fenntartás gyakorlatias rendszere valósulhasson meg az Intézményeknél.

A Vállalkozói Centrum – Békési Inkubátorház és a Szarvasi Inkubátorház menedzserei által generált kapcsolatfelvétel eredményeként a két város vezetőségével a szakmai csapatok egy kölcsönös terepszemlén vettek részt. A békési helyszíni szemle (március 09.) alkalmával az Inkubátorházban (Békés, Verseny u. 4.) történő szakmai megbeszélésen a megvalósítás körülményeiről, majd a fenntarthatóság és önjáróvá tétel lehetőségeiről váltottak gondolatot. A március 23-ai szarvasi viszontlátogatáson a január 01-én üzembe helyezett közel 3000 m2 nagyságú Szarvasi Inkubátorház - amely szerkezetében némileg eltér a Békési Intézménytől – látogatása történt meg. A további szakmai megbeszélés a KOMÉP Kft. (Szarvasi Városüzemeltetés) irodájában került sor, ahol ismét megerősítést nyert a gyakorlati együttműködésre vonatkozó kölcsönös igény az alábbi kiemelt témákban: szerződési feltételek rendszere, közműszolgáltatói elszámolások, házirend, parkolási rend, SZMSZ, potenciális betelepülő vállalkozások felkutatása, önjáróvá tétel alternatívái.

Az együttműködés szellemében megindult kölcsönös szakmai tapasztalatcserét a szándékok szerint hosszú távon kívánja fenntartani mind a két menedzsment.

A helyszíni szemlék résztvevői:

Békés:

Izsó Gábor - Békés Város Polgármester

Bartyik Márta - Intézménymenedzser (Inkubátorház)

Gyebnár Péter - Projektmenedzser (Békés Város Polgármesteri Hivatala)

Szekeres - Titkárságvezető (Inkubátorház)

Méri Zoltán - LISZ Kft. Ügyvezető

Váczi Julianna - Pénzügyi Osztályvezető (Békés Város Polgármesteri Hivatala)

Szarvas:

Kiszely Mihály - gazdasági vezető tanácsnok, a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság elnöke. 2006-2010 között társadalmi megbízatású alpolgármester, az ipari park és az inkubátorház is hozzá tartozott, mint fejlesztési terület

Pákozdi János - a Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője

Fábri Zoltán - Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Kft, a lakásgazdálkodási üzletág vezetője

Virág Ferenc - az inkubátorház gondnoka, a KOMÉP alkalmazásában

Tobak László - az inkubátorház projektmenedzsere 2010 szeptemberétől

Szarvasi Polgármesteri Hivatal, beruházási ügyintéző


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!