Felvonulás és menettáncra hív mindenkit szombat délután a város!


Megjelent: 2009 Szeptember 2. ( Szerda ) 20:44
Módosítva: 2013 Március 9. ( Szombat ) 12:14
Új keletû idén az a felvonulás, amely szintén szombaton 14.30 órakor indul a Széchenyi térrõl a Rendezvénytérre, egészen a Madzagfalvi Kapuig.

A Békési Ifjúsági Fúvószenekar Bagoly László vezényletével, klasszikus dallamokkal hívja fel majd mindenki figyelmét arra, hogy kortól, nemtől függetlenül bátran csatlakozzon a menettánccal egybe kötött felvonuláshoz. Remek alkalom nyílik, hogy a mára már nemzetközi hírnévnek örvendő békési Belencéres Néptáncegyüttessel együtt táncoljanak végig a főút ezen szakaszán.

A nyertes testvérvárosi pályázat eredményeként a Békés testvértelepüléseiről érkező gyergyói és magyarittabéi vendégek, valamint a mallnitzi osztrák néptánccsoport gyermekei táncolnak együtt a vonuló tömeggel. Táncolva közelítik meg fellépésük helyszínét köröstarcsai, mezőberényi és dobozi amatőr művészeti csoportok is, ők 15.00 órakor kezdik meg a "Körös-körül" Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál műsorát.

Izsó Gábor polgármester invitálására, a Madzagfalvi Napok idejére, hazalátogat közel száz egykori békési lakos is, akik ezeken a napokon találkoznak családjukkal, barátaikkal, felelevenítik a közös élményeket. Egészen a főtéri híd lábánál feldíszített kapuig vonul a nemzetközivé váló egykori és jelenlegi békési embereket összegyűjtő menet, ahol a helyi népdalkör békési nótával, hűs borral és frissen sült pogácsával köszönti a menettánc résztvevőit.

A Békésről származókat Izsó Gábor polgármester köszönti, és beszámol az elmúlt esztendőben elért békési fejlesztésekről, valamint a jövőbeni tervekről. A kulturális központ színháztermében a Mallnitzról érkező gyermekcsoport néptánc műsora szórakoztat minden érdeklődőt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!