Szelektív Hulladék Roadshow A Madzagfalvi Napokon!


Interaktív játékpark érkezik a három napos rendezényre, hogy népszerûsítse a szelektív gyûjtést! A részletek:

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. békési road show-jának játékai azt tudatosítják a résztvevõkben, hogy amit a színes kukákba anyagfajtánként különválogatva gyûjtenek, az visszajut az ipari szektorba.

A mûanyag és üveg palackok, kartondobozok és az egyéb hasznosítható hulladékok nem lerakóba kerülnek, hanem feldolgozó üzemekbe, ahol virágláda, kerti pad, polár pulóver, újság készülnek belõlük, azaz olyan tárgyak, amelyekrõl talán nem is gondolnánk, hogy „elõzõ életükben” hulladékok voltak.

A játékok:

 Az ÖKO-Fa egy célbadobós játék, ami a szelektív hulladékgyûjtés pontosságára hívja fel a figyelmet.

 A Rend(m)ezõ összefogásra tanít, hiszen a játék során a terepszõnyegen elhelyezett hulladékokat a négy játékosnak úgy kell kihorgászni és a megfelelõ gyûjtõedénybe tenni, hogy közösen mozgatják a kampót, amivel a hulladékok felszedhetõk.

 A Hasznosító torony a szelektálás-utókezelés-feldolgozás körforgását mutatja be.

 A Tudás kereke pedig az anyagfajtánkénti hasznosításról ad érdekes információkat.

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. szelektív road show-ja 2003-ban indult útjára, évrõl évre eddig több mint 200 helyszínen volt jelen, mint például a Sziget Fesztivál, a VOLT Fesztivál vagy a Hegyalja Fesztivál és csaknem 100 ezer érdeklõdõt ért el.

További információ:
Kancsár Mónika: tel.: 06–20–584–2824, ÖKO-Pannon Nonprofit Kft., e-mail:
mkancsar@okopannon.hu vagy Ilyés Péter: tel.: 411–011, Békés Város Polgármesteri Hivatala. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-rõl bõvebben a www.okopannon.hu weboldalon tájékozódhatnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!