Szuromi Zsuzsanna bronz minősítést kapott


A Dr. Hepp Ferenc Tagiskola 8.b osztályos tanulója kiválóan szerepelt a Kaízinczy-verseny országos döntőjén

Április 1-jén, 2-án és 3-án zajlott a Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd országos verseny Kisújszálláson, ahol városunkat a területei verseny győztese, Szuromi Zsuzsanna 8. osztályos, a Dr. Hepp Ferenc Tagiskola tanulója képviselte (felkészítő nevelője Királyné Fehér Ágnes). A következőkben Zsuzsi leírásából ismerhetjük meg az eseményeket.

A verseny nagyon izgalmasan, érdekesen és emlékezetesen telt. A versenyzők szállása egy kollégiumi épületben volt. Étkezést: reggelit, ebédet, vacsorát egy helyi étteremben kaptunk.
A legelső napon sorszámot húztunk a regisztrációnál és ez alapján versenyeztünk. Az első fordulóra, vagyis a szabadon választott szöveg felolvasására ekkor került sor. A versenyzőket 2 csoportra osztották, a magas létszám miatt. A zsűri egyetemi tanárokból, professzorokból állt és igazságosan megbírált mindenkit. A verseny után, a szálláson ismerkedtünk egy kicsit, majd este egy zenés irodalmi esten lehetett részt venni, ahol a Lyra nevezetű zenekar, megzenésített verseket adott elő.
A verseny második napján, reggel a korai kelés után a kötelező, ismeretlen szöveg felolvasása következett, Jókai Anna Szeretet című művéből. Mindenki negyedórát kapott a szöveg begyakorlására. A versenyzők nagy része szépen elolvasta, bár voltak kisebb nagyobb bakik. Mire mindenki végzett a kötelező szöveggel, már dél felé járt az idő. Ebéd után elmehettünk megnézni a város nevezetességeit, vagy a kollégium történetét meghallgathattuk meg. Én ezt a programot kihagytam és helyette a szálláson pihentem. A délután közepén busszal egy városnézés indult Kenderesre. Itt meglátogattuk Horthy Miklós kastélyát és sírhelyét, majd egy érdekes tájházat. Este közösen mindenki elment a művelődési központba, ahol cigány táncot, cigányul dalokat, szalmafonást tanultunk és sok játékos vetélkedőn vehettünk részt. Este mindenki nagyon elfáradt és izgalommal vártuk a másnapi eredményhirdetést.
Utolsó nap reggel értékelőt tartottak a zsűri tagjai a versenyzőknek, ahol felhívták a figyelmünket a tipikus hibákra és elemeztük a kötelező szöveget is. Ezután következett az eredményhirdetés, amelyen én bronz fokozatot kaptam. Arany fokozatot a legjobbak kaptak, de voltak olyanok is, akik nem kaptak minősítést. Nyereményül 3 nyelvművelő könyvet egy szép oklevelet és egy Kazinczy jelvényt kaptam.
Összefoglalva nagyon élveztem a versenyt. Élmény volt és szívesen gondolok vissza rá. Sok új embert megismertem és jó volt a hangulat is. A zsűri igazságosan ítélt és nagyon sok tehetséges felolvasóval találkoztam. Örültem, hogy én képviseltem városunkat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!