Gyebnár Éva 4. lett a Balaton Szupermaratonon!


A Békési DAC sportolója összetettben az 5. helyen, kategóriájában pedig a 4. helyen végzet.

Az idei 4. Balaton Szupermaratonon és FélBalaton Szupermaratonon rekordszámú induló, csaknem 900 sportoló állt rajthoz, köztük Gyebnár Éva, a Békési DAC versenyzője is, aki immár harmadik alkalommal teljesítette ezt a kihívást.

Siófokon rajtolt el a mezőny. A futók eleinte "csak" borús, esős időben, majd egyre jobban erősödő esőben vágtak neki a 195,4 kilométeres Balaton-kerülés első, Siófok és Fonyód közötti 46,7 kilométeres távjának. Az eső a kora délutáni órákig kitartott, aztán a komor, őszre emlékeztető időt felváltotta a tiszta, tavasziasabb időjárás. Évi az első napi ideje, 4:25,24 volt, amit óvatos kezdés után teljesített

A Balaton Szupermaraton mezőnye másnap reggel indult tovább Fonyódról Szigligetre. A futókra a verseny leghosszabb napi távja, 52,9 kilométer várt. A fonyódi rajthelyről kiválóan lehetett látni az északi parton a szigligeti várat, nagyjából a befutó helyét. Az indulók az előző napi eredmény szerint, párokban rajtoltak a továbbra is barátságtalan, hűvös, őszies időben. A Balaton Szupermaraton második napján a mezőny elhagyta a déli partot, elhaladt a tó nyugati medencéje mellett, majd az északi oldal Zala, aztán Veszprém megyei településeit érintette. Évi remek futással, 4:51:29 –es idővel, közvetlenül az élboly mögött érkezett a célba.

A harmadik nap, a Badacsony és Balatonfüred közötti 43,6 kilométeres szakaszt egy picit fáradó mezőny várta a rajthelynél, a hideg, mindössze 8 fokos szombati kora délelőttön. Évi ismét remekül futott és 3:59:15-el teljesítette a távot.

A verseny utolsó napján, vasárnap, téli reggelekre emlékeztető csípős hidegben, 4 fokban rajtoltak el az egyéni indulók Balatonfüredről. A nap folyamán aztán végül kitavaszodott: sokszor sütött a nap, enyhült a korábbi erős szél és a legszebb arcát mutatta a Balaton. A 8 órai rajt után fél órával a párosok és a csapatok is nekivágtak az utolsó, Füred és Siófok közötti 52,2 kilométernek. Igazán szép látvány volt a sok-sok futó, amint a 71-es út mellett haladva kígyóztak Csopak felé.

A remek futással célbaérő, Gyebnár Éva az utolsó szakaszt 4:42:02-re futotta, így a 195,4 km-t (46,7 – 52,9 – 43,6 – 52,2) 17:58:10 alatt teljesítette, ami a tavalyi időeredményéhez képest több mint 1 órával gyorsabb volt, ezzel összetettben az 5. helyen, kategóriájában pedig a 4. helyen végzet.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!