Egészségnap a Hepp Tagiskolában


Az ARCADIA-REKLÁM Kft. jóvoltából a Hepp Tagiskolában idén is megrendezésre került az egészségnap.

Az ARCADIA-REKLÁM Kft. jóvoltából iskolánkban idén is megrendezésre került az egészségnap. Ezen a napon, mint mindig, az orvosi szobában ingyenes szűrővizsgálatokon lehetett részt venni. Ezek a vizsgálatok a vérnyomás-, cukormérés, és testzsír-, izomtömeg-, vízmérés voltak. Újdonságnak számított iskolánkban a szén-monoxidmérő készülék, amely a tüdő kapacitását méri. Az iskolánkban dolgozó felnőttek és diákok egyaránt felkerestek minket.

Nem csak az egészségi állapotfelmérésről szólt ez a nap, hanem játékosan felmértük a gyerekek tudását az egészséges életmódról is. Az alsós osztályok az órákon, míg a felsős osztályok szünetekben látogathattak meg minket az aulában kiállított "forog az egészségkerék" programtervezeten belül. A feladat szerint először húzni kellett egy kérdést, amelyre helyes válasz esetén az egészségkerék megpörgetésével egy tárgy volt a nyeremény. A gyerekek nagyon élvezték ezt a játékot és nagyon ügyesen helyt álltak. Akik azonban nem tudták a választ, azok jutalma egy új ismeret elsajátítása volt.

Még egy játékos feladat volt, a táplálkozás 5 pontjának keresése. Ez az öt pont az iskola területén belül különböző színtereken volt elhelyezve, és ezeket a pontokat összegyűjtve, leírva kellett azokat egy gyűjtődobozba beledobni. Ez a keresőjáték annyira izgalomba hozta a gyerekeket, hogy nem telt el szünet úgy, hogy ne sorakoztak volna a kifüggesztett pontok körül. Sorsolás útján választottuk ki a szerencsés nyerteseket.

Meghirdettük a táplálkozási piramiskészítő versenyt. Rengeteg pályamunka érkezett, olyannyira, hogy még különdíjazott is született.

Ez a nap remek alkalom volt arra, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, felmérjük saját egészségi állapotunkat, hogy még időben tudjunk változtatni eddigi berögzült, rossz szokásainkon és többet tehessünk magunk és környezetünk egészségéért.

Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik segítették a munkámat.

Jövőre is mindenkit várunk szeretettel!

Lipcsei Emese védőnő


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!