Olimpikon kenus lesz idén az Ízek Utcája zsûri elnöke!


Wichmann Tamás olimpikon, sokszoros világbajnok kenus lesz a zsûri elnöke idén az „Ízek Utcája” békési tájjellegû ételek sütõ és fõzõversenyén.

Az Élõvíz- csatorna partján minden évben több tucat csapat méri össze tudását, és fakanalát, idén elsõ alkalommal nem csak fõzni, hanem sütni is lehet majd a csapatoknak. Az öttagú zsûri feladata lesz a jók közül a legjobbak kiválasztása. Wichmann Tamás olimpikon maga is végzett szakács, mellette négy zsûritag: Erdõs Norbert alpolgármester, Békés és térsége országgyûlési képviselõje, Pankotai Gábor világbajnok kajakos, Gál László a Nagyház Pince Borozó tulajdonosa, és Klimaj Péter a Bagoly Étterem szakácsa értékeli majd a versenyzõk fõztjét.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:


A fõzõ- és sütõversenyen való részvétel feltételei:

az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, hozzávalókat, eszközöket, és a fõzéshez szükséges tûzifát a csapat biztosítja. Egy csapat kétféle ételt is készíthet!
a készített ételbõl 5 adagot a csapat átad zsûrizésre
az ételhez szükséges köretet külön tálalóedényben kell a zsûrinek átadni, amihez a tálalóedényt a szervezõk biztosítják.

A csapatok a fõzõ- és sütõversenyre való jelentkezésükkel elfogadják a következõ részvételi feltételeket:

az elkészített ételt árulni tilos!
a csapatok a fõzõhely tisztántartásáról maguk gondoskodnak, az ételek elkészítése során a tûzvédelmi óvintézkedéseknek eleget tesznek, az esetleges károkért teljes körû anyagi felelõsséget vállalnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!