Megalakult a Békés megyei KÖT


A szervezet titkára Mucsi András békési KDNP-és önkormányzati képviselő lett

Április 13-án megalakult a Békés megyei Kereszténydemokrata Önkormányzati Tanács.

A szervezet alakuló ülésére Békéscsabán került sor, amelyen a KDNP színeiben politizáló polgármesterek, alpolgármesterek, képviselők, bizottsági tagok vettek részt.

Szebellédi Zoltán megyei pártelnök elmondta: a Kereszténydemokrata Néppárt jól szerepelt ősszel: Újkígyóson, Gádoroson, Csabaszabadiban polgármestert, Békésen alpolgármestert, a megyei önkormányzatnál alelnököt ad a párt, több más településen pedig képviselői, bizottsági tagjai vannak.

A KDNP politizálása legfontosabb terepének az önkormányzatokat nevezte, mert, mint mondta, itt találkozunk az emberekkel, és itt tudjuk hitelesen képviselni a kereszténydemokrata elveket.

A rendezvényen részt vett Gaál Gergely országos szervező és dr. Rétvári Bence KDNP-alelnök, igazságügyi államtitkár is. A tanácskozás résztvevői a megyei KÖT elnökévé választották

Szeverényi Attiláné polgármester asszonyt (Csabaszabadi), titkárrá Mucsi András oktatási bizottsági elnököt, békési önkormányzati képviselőt. Országos küldött lett Pocsaji Ildikó (Békés), Szebellédi Zoltán (Újkígyós), Óvári Attila (Békéscsaba).

A rendezvényhez kapcsolódóan beszélgetésre került sor a megyei KDNP-vezetők részvételével, amelyen olyan kérdésekkel keresték meg a jelen levő államtitkárt, mint a járási rendszer, az önkormányzatok további sorsa, közmunkaprogram, a KDNP helyzete, alkotmányozás.

Rétvári Bence kifejtette: a cél az olcsóbb, átláthatóbb állam, ennek érdekében a járási kormányhivatalokban számos ügyet egy helyen lehet majd intézni. Az önkormányzati rendszert fenn kívánják tartani, mert fontos, hogy pl. a településfejlesztésről helyben döntsenek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!