Különleges évnyitó A Dr. Hepp Tagintézményben


Megjelent: 2009 Szeptember 9. ( Szerda ) 10:29
Módosítva: 2013 Március 10. ( Vasárnap ) 10:02
Király Gyula beszámolója a Békés Mátrixon:

A 2009-2010-es tanév megnyitója előtt a szokásos tanév eleji izgalmon kívül a vendégvárás és a következő hónapok eseményei előtti izgalom fűtötte iskolánk vezetőségét, dolgozóit. Mint Deákné Domonkos Júlia intézményvezető asszony elmondta: a tanévnyitó ünnepély után az iskola-felújítási pályázat nyitóünnepségére kerül sor.

Az ünneplőbe öltözött tanulók mellett illusztris személyiségek érkeztek. Itt volt Izsó Gábor úr, Békés város polgármestere, Erdős Norbert országgyűlési képviselő úr, alpolgármester, Dr. Heinerné Dr. Kecskés Aranka jegyzőasszony, Urkom Szilvia a pályázatíró METÓDUS KFT képviseletében, Tóth Mariann, a Polgármesterei Hivatal pályázatírója, Gál András úr, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályának vezetője, a STRABAG KFT területi igazgatója, Koreck Ferenc úr, Nemes Roland és Bánfi Zsolt tervező urak, valamint iskolánk mostani és volt igazgatói és még sokan mások.

Tagintézményvezetőnk köszöntője után hangsúlyozta, hogy rohamosan fejlődő világunk mindenkitől folyamatos képzést, önképzést követel. Úgy szeretnénk tanítani, hogy tanítványaink sokoldalú, alkotó emberekké váljanak, akik számára a tanulás és a munka életszükséglet.

Izsó Gábor polgármester úr ünnepi beszédében a Városi Önkormányzat DAOP pályázatának keretében megvalósuló iskola-felújítási programokról tájékoztatott. Emellett a TÁMOP keretében iskolánk pedagógiai munkájának fejlesztésére is sor kerül. Szülőktől, diákoktól és pedagógusoktól azt kérte polgármester úr, hogy viseljék el türelemmel az építkezéssel járó kényelmetlenségeket, hiszen ennek eredményeképpen egy év múlva egy szép, felújított, 21. századi színvonalú iskolaépületben, szakmailag is megújulva kezdhetjük a tanítást.

Ezután Izsó Gábor polgármester úr és a kivitelező STRABAG KFT képviselője ünnepélyesen aláírta az iskola-felújítási szerződést.

Ezután Deákné Domonkos Júlia a nyolcadik osztályosokhoz fordult, akiknek a továbbtanulás és a pályaválasztás felelősségéről beszélt, felhívta figyelmüket a kitartó, szorgalmas munkára.

Tagintézményvezetőnk külön köszöntötte az új elsős kisdiákokat, akiket az ötödikesek műsorral leptek meg, majd a negyedik osztályosok kitűző elhelyezésével jelezték, hogy az eddigi óvodások ettől a naptól a Dr. Hepp Ferenc Tagintézmény elsős tanulói lettek.

A tanévnyitó ünnepély végén tagintézmény vezető helyettesünk, Hegedűsné Kocsis Ildikó tájékoztatta a megjelenteket a legfontosabb tanév eleji tudnivalókról.

A Szózat elhangzása után a vendégek és az iskola dolgozói az ebédlőben folytatták a programot. Itt a Belencéres Néptánc-együttes műsora után Urkom Szilvia pályázatíró, a METÓDUS KFT. Képviselője tartott tájékoztatót, és mutatta be az építkezés terveit.

Erdős Norbert polgármester helyettes pohárköszöntője után az állófogadáson alkalom nyílt a projekt és a város vezetőivel, kollégákkal történő évkezdő eszmecserére is.

Minden dolgozónknak és tanulónknak jó munkát és sok sikert kívánunk az új tanévben, amelynek egyik legfontosabb eseménye lesz a Dr. Hepp Ferenc születésének 100. évfordulójára szervezett Dr. Hepp Ferenc Napok rendezvénysorozata is.


További képek megtekinthetők a http://heppalbum.atw.hu weboldalon.

Az eseményről készült videót megnézheted a http://heppvideo.atw.hu oldalon.


Király Gyula


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!