Erdõs: Megint tömeges elbocsájtás lesz Békés megyében!


Az országgyûlési képviselõt az egyik nagy biztosítótársaság hetven dolgozója kereste meg, akik hamarosan az utcára kerülnek:

Erdõs Norbert országgyûlési képviselõt nemrégiben egy meglehetõsen népes delegáció kereste fel az Allianz Hungária Biztosító Zrt. békéscsabai székhelyû keleti állománykezelési központjának dolgozói közül.

Az említett személyek arról értesítették a képviselõt, hogy információik szerint a közeljövõben cégüknél csoportos létszámleépítésre kerül sor, amely 70 fõt fog érinteni náluk.

A hivatalos értesítéseket a vállalat ebbéli szándékáról szeptember 7-én vehették át, és valószínûleg a felmondólevelek kikézbesítésére október hónapban kerül sor.

A békéscsabai iroda tavaly májusban lett regionális iroda, és ezzel együtt létszámbõvítésre is sor került. Ezzel párhuzamosan a cég új bútorokat, új számítógépeket vásárolt a nemrégiben felújított és kibõvített ingatlanba. Nem véletlen, hogy dolgozók biztonságban érezték magukat, így derült égbõl villámcsapásként érte õket a létszámleépítés híre.

Erdõs Norbert a dolgozókat meghallgatva azonnal írásbeli kérdéssel fordult Dr. Herczog László szociális és munkaügyi miniszterhez. Kérdésében arra akart választ kapni, hogy miért megint Békés megyét sújtja egy cég létszámleépítése, tehet-e a minisztérium valamit ennek megakadályozására, és hogy ha mégsem, akkor mit tud tenni az önhibájukon kívül utcára került emberek érdekében.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!