Végéhez közeledik a Kistérségi Komplex Járóbeteg Projekt


Részletesen:

A Békési Kistérségi Komplex Gyógyászati Járóbeteg
Ellátó Központ bővítése és korszerűsítése

A projekt azonosítószáma: DAOP-4.1.1/B-2008-0003

A projekt kezdete

2009. augusztus 01.

A projekt várható befejezése

2011. július 31.

A projekt megvalósulási helyszíne/i:

Kőrösi Csoma Sándor u. 14.

József Attila u. 5.

Vásárszél u. 2.

A projekt összköltsége

648.039.850Ft

Támogatás összege

528.411.694 Ft

Önerő

119.628.156 Ft melynek az 50%-át az EU Önerő Alap finanszírozza, így az önkormányzatnak összesen 9%-os sajátforrást kell biztosítania az összes költségből.

9%-os sajátforrás 59.814.078 Ft-ot jelent.

Kivitelező

STRABAG MML KFT

Bővítések

587,49 m2-rel bővül a rendelő

A DAOP-4.1.1/B-2008-0003. "A Békési Kistérségi Komplex Gyógyászati Járóbeteg Ellátó Központ bővítése és korszerűsítése" című projekt munkálatai előrehaladnak.

Az Egyesített Egészségügyi Intézmény és Rendelőintézet Reumatológiai – fiziotherápia - balneoterápia (fürdőgyógyászat) Békés, Körösi Csoma Sándor utcai telephelyén az építkezés III. üteme végéhez közeledik. A medencék készen állnak, a felettük lévő tető elkészült. Az elektromos munkák, a hideg burkolatok lefektetése befejeződött, a meleg burkolatokat rakják. A gyógyvíz vezetékek átalakítása, tartályok kiépítése jövő héten lehetővé teszi a gépészettel történő összekötést. A lift beépítése folyamatban van a héten. A külső homlokzat elkészítése, szakipari munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak. A járdát, utakat a kivitelező építi; a parkoló már várja a leendő dolgozókat és betegeket. Az építkezés várható befejezése: 2011. április 30. Utána tervezzük a műszaki átadást.

Az orvos-technológiai eszközök beszerzése folyamatban van, a műszaki átadást követően szállításuk, beépítésük, beüzemelésük megtörténik. A fiziotherápiás kezelések a legkorszerűbb technológiával folytatódhatnak majd a felújított-megújult épületben. A vízgyógyászati kezelések kiegészülnek iszapkezeléssel, és súlyfürdővel. 4 ágyas nappali ellátó hely várja majd a kistérség betegeit.

Ezen pályázat részeként az informatika korszerűsítése a rendelőintézet minden telephelyét érinti. Májusban történik az új digitális röntgengép telepítése a központi József Attila utcai épületben, melyet nemcsak a szakorvosok, hanem a háziorvosok által beutalt betegek is igénybe fognak venni.

Amint a rheumatológia visszaköltözik a felújított régi telephelyére, a tüdőgyógyászatot is beköltöztetjük a rendelőintézetbe, megszűntetve ezzel a régi telephelyét.

Ezen komplex felújítás megvalósulásával gazdagodik városunk és a betegellátás jobb körülmények között, magasabb technikai színvonalon zajlik majd.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!