A Hegyesi Kertészet lett a Madzagfalva Termelõje 2009. díj birtokosa


A Mazdagfalvi kategória gyõztest Domokosné Bartyik Márti, a Vállalkozói Centrum vezetõje mutatja be:

Hegyesi Gábor 1992-ben indult el a „növények világa” felé. Az egyébként Autó-motor szerelõ végzettségû kertészünk ekkor váltott szakmát. Elsõ lépésként csatárkertben zöldség termesztéssel foglalkozott, majd 1994-tõl egyéni vállalkozóként a piac szorító hatása miatt ismét szakmai kitérõt tett, így lett piaci „bazár” árusító. Ezzel párhuzamosan minden õsszel koszorúk készítésével és értékesítésével került egyre közelebb a szakmához. A szakma szeretete vezette el 1999-ben odáig, hogy megvásárolta az elsõ árvácska palántákat, egészen pontosan 3500 cserepet. Az elsõ idõszakban sok szakmai segítséget és biztatást kapott Edit lányától, aki kertészmérnök. Az autodidakta (önállóan tanuló) módon kertészeti szakmát kitanuló Hegyesi Gábor mára már számos fortélyt és ügyességet tudhat magáénak, amelyet nem féltve, szakma társainak is átadva végzi tevékenységét.

A Hegyesi Kertészet kínálata:

2009. õszétõl újdonságként található meg az Erdélybõl származó runki szegfû is. Évelõ növényekbõl közel 50 fajtát tart. Egynyári növényekbõl, és muskátliból tavasztól 20-25 fajta lelhetõ fel.

A kínálat színességét biztosítja továbbá a virágzó hibiszkusz és leánder tövek is. Kertészünk kis mosolyt csalva az arcára árulta el nekünk, hogy az utóbb említett leánderek a „kedvencek”.

A kertészet adottságai:

Békésen a Kalász u. 4. sz. alatt található családi ház mögött meghúzódó mintegy 400 m2 ágyáson és a 2 db összesen 300 m2 fóliasátor területen cseperednek a palánták. A Német országból (mert a hazai palánták jelentõs arányban selejtesek) származó palánták felneveléséhez Hegyesi úr által megfogalmazottak szerint az alábbi nélkülözhetetlen kellékek szükségesek: cserép, tõzeg, 6 hónapos tartós mûtrágya, víz, fûtés, szakmai tudás-munka és mindenképen a virágok szeretete.

Értékesítés:

A Hegyesi Kertészet marketing és menedzseri munkáját a kertész felesége, Hegyesi Gáborné látja el. Neki köszönhetõ a Madzagfalva Termelõje címért való nevezési lap kitöltése is, amely eredménye lett a megnyert Vándorserleg és oklevél. A szivárványban pompázó virágok értékesítése elsõsorban a helyi és Szeghalmi piacon történik, valamint a háznál kialakított üzletben. A helyiek és környezõ települések lakosait és közületeit nem csak cserepes növényekkel, hanem 2002-tõl az üzletben vágott virágokkal, csokrokkal és ajándékokkal is kiszolgálják. 2009 õszétõl már a Hegyesi Kertészet virágai díszítik Békés város köztereit is.

Tervek, jövõkép:

A Hegyesi Kertészet jelenlegi üzemméretét addig kívánja növelni, amíg egymaga el tudja látni a növények gondozását. Fejleszteni szeretne további egy 150 m2-es fóliasátor beállításával, valamint át szeretne térni talajvizes öntözéses rendszerre, amelyhez nitrát (só) nélküli vizet kell elõállítani egy berendezés segítségével. Szakmai oldalról a növények specializálását látja követendõ példának, vagyis a néhány fajta növény termesztésének a mesterfokon történõ termesztését, hogy még csodálatosabb virágokkal kápráztassa el kedves vevõit.

Hegyesi Kertészet Madzagfalva Termelõje 2009.

Viola Virág és Ajándékbolt, 5630 – Békés, Kalász u. 4.


Egynyári virágpalánták, muskátlik, évelõk, árvácskák, leánderek termesztése és árusítása

(X) Békés Mátrix Reklám

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!