Békési kutyatámadás! Súlyos testi sértés lett a vége!


Két kutya támadt rá két gyermekre csütörtökön este Békésen. Az ebek egy udvarról szöktek ki és harapták meg a 12 és 13 éves fiúkat. A gyermekek sérülései 8 napon túl gyógyulnak, a kutyák gazdája ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indult eljárás.
A férfi csütörtökön késő délután azért nyitotta ki a házának nagykapuját, mert egy ismerőse ment hozzá, aki kocsijával beállt az udvarára. Az autóra felpakoltak pár dolgot, az ismerős elment, a férfi pedig be akarta csukni a kaput. Azonban ekkor észrevette, hogy nincs az udvaron a két kutyája.
Elmondása szerint előtte pár perccel még látta őket, valószínűleg akkor szökhettek ki, amikor az ismerőse autójával elhajtott. A férfi azonnal elindult keresni az ebeket. Kutyaugatást, és kiabálást is hallott, a hangok irányába sietett. Mikor meglátta a két fiút és vérző sebeiket azonnal mentőt hívott, és közben elzavarta a gyermekek közeléből a kutyáit. A fiúkat a mentők kórházba szállították, sérüléseik 8 napon túl gyógyulóak.

A kistestű kutyák gazdájuk elmondása szerint fél évesek, és eddig még nem oltatta be őket, mert úgy tudta, féléves koruk után kell megkapniuk az első injekciót. A udvarban szabadon tartotta őket, a házőrzők korábban soha nem szöktek ki. A férfi kihallgatásakor azt is elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, a gyermekektől és szüleiktől is bocsánatot kér. A kutyái a történtek óta állatorvosi megfigyelés alatt állnak.

A Békési Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított eljárást az 57 éves férfi ellen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!