Ma közelebb került Békéshez Ausztrália!


Megjelent: 2011 Április 30. ( Szombat ) 13:32
Módosítva: 2013 Március 10. ( Vasárnap ) 15:39
39 fővel megalakult Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete!

Alex Brooking ausztrál nagykövet, és Izsó Gábor polgármester megállapodást írt alá az együttműködésről.

Az ünnepélyes aláíráson megjelent Dr Sípos Mihály a Nemzetgatdasági Minisztérium munkatársa, H Kovács Judit, a Békés Megyei Közgyűlés alelnök asszonya, Dr Balázs István és Juhász Zoltán az alakuló egyesület vezetői.

Az alakuló ülésen az internet segítségével ausztráliai magyarok is bekapcsolódtak az ünnepség műsorába. A Békés Mátrix blogírója, Kulacs (Balázs Gábor) Stuttgartból jelentkezett be élőben és követte figyelemmel az eseményeket.

A békési Alapfokú Művészeti Iskola és a Belencéres műsora után, Dr Balázs Imre ismertette az egyesület alapító okiratát . Az egyesület tisztelebeli elnökei Alex Brooking nagykövet és Dr Kiss Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke lett.

Elnöke Juhász Zoltán cukrászmester, alapító, Ottlakán Magdolna a gazdasági vezető, Dr Balázs István a titkára, az elnökség tagjai lettek: Izsó Gábor polgármester és Kónya István Békés Megyei Közgyűlés alelnök

Alex Brooking ausztrál nagykövet elmondta, nagyon örül, hogy újból itt lehet Békésen, különösen tetszett neki a néptánc bemutató és dícsérő szavakkal illette a zenei bemutatót. Bízik benne, hogy minél többen meg tudják majd a békésiek közül látogatni országát.

A nagykövet mindent megtesz, hogy eredeti ausztrál kulturális műsorok érkeznek Békésre, utódja júliustól folytatja a megkezdett munkát.

Alex Brooking ezután megtekintette a befejezés előtt álló Békési Kistérségi Járóbeteg Komplexumot, majd halászléfőzésre kapott meghívást Juhász Zoltánhoz és családjához..


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!