Jön a Széchenyi Pihenő Kártya!


Sajtóközlemény

Erdős Norbert vetette fel a témát a parlamentben:

– Ki, és mikor igényelheti a Széchenyi Pihenő Kártyát, és az milyen előnyökkel jár? – tette fel kérdését Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a parlamentben. – Fogadóóráimon az üdülni, utazni, gyógyulni, kulturálódni vágyók gyakran érdeklődnek tőlem a téma iránt.

– A személyi jövedelemadóról szóló törvény idei módosítása a Széchenyi Pihenő Kártyával bővítette a meglévő cafetéria-elemek körét – válaszolta a megkeresésre Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. - A munkáltató (kedvezményesen adózó béren kívüli juttatásként, 16%-os személyi jövedelemadó megfizetése mellett) évente 300 000 forintos keretösszeget adhat a kedvezményezett szolgáltatások vásárlására. A juttatást egyéb közteher nem terheli. (A 300 000 Ft csak a kedvezményes adózás felső határa, a munkaadó ezen felül is utalhat a kártyára pénzt, de azt már az egyéb jövedelemmel azonos terhek terhelik.)

A kártya bevezetésétől – nem titkoltan -- a belföldi turizmus fellendülését várjuk – hangsúlyozta a miniszter. - Hasonlóan fontos célunk az életmódjavító, egészségmegőrző, egészséghelyreállító szolgáltatásokhoz való hozzáférési lehetőségek könnyítése a családok széles köre számára. A kártyát minden munkavállaló használhatja, akinek munkáltatója úgy dönt, hogy a cafetéria-rendszerben szerepelteti ezt a juttatást.

A kártya az alábbi szolgáltatások vásárlásánál használható majd fel: szálláshely, éttermi vendéglátás, fürdő, betegségmegelőzés, egészségmegőrzés és -helyreállítás, kulturális intézmények belépői (múzeum, színház, növény- és állatkert, egyéb), természetvédelem (tematikus - és szabadidőparkokba jegyek), utazásszervezőknél megrendelt belföldi utazási csomag és testedzés.

– A kártyával való fizetés módja semmiben sem különbözik majd a szokásostól – tudtuk meg a tárca irányítójától. – A szolgáltatók csak a kibocsátó intézménnyel kötnek kártyaelfogadási szerződést, plusz beruházásra nem kel l majd költeniük. A munkavállalók számára a munkáltató igényelheti a Széchenyi Pihenő Kártyát.

A kártya ingyenes, annak kibocsátásáért és használatáért a munkáltató és

a munkavállaló sem fizet. A munkavállaló közeli hozzátartozója számára egy

ingyenes társkártyát is igényelhet .

- Határozott célunk, hogy a turisztikai főszezonra a kártyahasználat valamennyi feltételét megteremtsük – emelte ki Matolcsy György.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!