TÁMOP pályázati projekt II. félév


Megjelent: 2011 Május 2. ( Hétfő ) 13:26
Módosítva: 2011 November 30. ( Szerda ) 13:18
A gyerekek nagy örömére a második félévben is folytatódnak a TÁMOP 3.2.11/10-1-2010-0055-es pályázati projekt keretén belül a Békési Kistérségi Általános Iskola Eötvös József Székhelyintézményben a havi napközi foglalkozások.

Az elsős és másodikos gyerekek külön csoportban és időpontban régmúlt idők népi gyermekjátékaival ismerkedtek. Nemcsak történeteket hallgattak meg róluk, hanem saját maguk el is készítették azokat. Így rongybabát, csigákat ragasztottak, díszítettek, alapanyagul csuhét használtak fel és karikás játékokat is játszottak.

A Békés Városi Kulturális Központ színháztermében közös táncfoglalkozáson vettek részt. Tornacipőbe bújtak, a kislányok pörgős szoknyát vettek fel és a tánc mellett új dalok ismeretével is gazdagodtak.

A hagyományokkal való ismerkedést a békési Iskolamesteri Lakás látogatásával mélyítették el. Megnézhették hogyan éltek régen a tanítók, milyen eszközöket használtak, majd a Békési Galériában gyermekjátékokról tekintettek meg kiállítást. Útjuk végén visszatértek iskolájukba, és a frissen szerzett élményeket papírra álmodták.

A 3., 4. osztályos gyerekek is külön foglalkozások keretén belül sétáltak el a Békés Városi Püski Sándor Könyvtárba és oda be is iratkoztak. A rengeteg könyv között mindenki talált számára érdekeset, melyet otthon szívesen lapozgatnak. A következő napközis találkozóra tavaszi versekkel készültek a kisdiákok. Értékelték egymás előadását, verseikhez zenét választhattak.

A következő beszámolóban az 5., 6. évfolyamosok foglalkozásairól olvashatunk majd.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!