Szarvasi Kirándulás


2009. október 9.-én Szarvasi Kirándulást szervezünk klienseink és minden érdeklõdõ számára.
október 9. Szarvasi kirándulás

Gyülekezés: 8. 30-tól Békés Mérték Közösségi Ház (Békési u. 40)
Indulás: 9. 00-kor
Program:
- Szarvasi Arborétum megtekintése: Szarvas város igazi nemzetközi hírû látványossága a „Pepi-kert” néven ismert, a Hármas-Körös egyik holtágának partján, 84 hektáron elterülõ Szarvasi Arborétum, amely Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb növénygyûjteménye. Az erdõkben és fás területekben szegény hatalmas alföldi puszta közepén igazi különlegesség, ez a gazdag és változatos, öt távoli világrészrõl származó növényekbõl álló csodálatos gyûjtemény. A természetvédelmi területen száz meg száz különleges növényritkaságot, õshonos tiszafákat, változatos fajtájú fenyõket, gyönyörû mocsári ciprusokat, valamint a Magyarországon egyedülálló, több mint 100 éves mamutfenyõt is láthatunk.
- Igény szerint, hajókirándulás (1000 ft/fõ)
- Történelmi Emlékút és Történelmi-Magyarország közepe: A Holt-Körös partján, az Arborétummal szemben áll az a jelképes szélmalom, ami a Trianon elõtti Magyarország földrajzi közepét jelöli. Az emlékhelyhez a Holt-Körös gátján vezet, az 1100m hosszú Történelmi Emlékút, amely történelmünk meghatározó sorsfordulóit fából készített szobrokkal jeleníti meg.
- Körös-Maros Nemzeti Park, Körösvölgyi Látogatóközpont: Szarvas területének jelentõs része a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi területei közé tartozik. Szarvason található a Körös-Maros NP Körösvölgyi Látogatóközpontja. A Körös-vidék hajdanában egy nagy kiterjedésû idõszakosan vízzel borított ártéri síkság volt. A Hármas-Körös szabályozása után keletkezett másodlagos folyóártéri tájforma, ma a magyar természetvédelem egyedülálló ritkasága, a messzi vidék egyik legszebb tájegysége. A gátak közé szorított hullámtér különleges értéke, a vizekhez kötõdõ újjáéledt hajdani vízi világa, a ritka növény- és állatfajok sokasága. A Körösök fontos szerepet töltenek be a Kárpát-medencei madárvonulásban.
- Városi séta, szabad program: Klienseink számára lehetõséget biztosítunk arra, hogy szabadon fedezhessék fel a város mûemlékeit, mint a Bolza-kastélyt és a Millenniumi Emlékszobrot, Mittrovszky-kastélyt és az I. világháborús emlékmûvet, a Szarvasi Árpád Szállót.
Költégek:
Körös-Maros Nemzeti Park, Körösvölgyi Látogatóközpont
(felnõtt 370 Ft/fõ, diák, nyugdíjas 260 Ft/fõ)
Szarvasi Arborétum
(diák, nyugdíjas 400 Ft felnõtt 600 Ft)
Busz: 1000Ft/Fõ

Jelentkezni lehet: Békés Mérték Közösségi Ház, Békéscsaba Békési u. 40.
Tel.szám:66/631-254
Jelentkezési határidõ: 2009. szeptember 30.
Mindenkit Szeretettel várunk!

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!