Átadás előtt a járóbeteg szakellátó


A napokban kezdődött meg a műszaki átadása Békésen a kistérségi járóbeteg szakellátó intézménynek, melynek felújítási munkálata lassan a végéhez közeledik.

A szakemberek az elkövetkező hetekben felmérik, tüzetesen átvizsgálják az újjáépített, átalakított épületeket és minden egyes apró hibát rögzítenek, hogy minél korábban ki lehessen javítani az esetleges problémát. Az építkezések és az átalakítások a tervek szerint alakulnak, hamarosan megérkeznek a modern orvosi eszközök is melyek megyei szinten is egyedülállóak.

Hamarosan teljesen új arculatot és modern eszközöket kap Békésen a kistérségi járóbeteg szakellátó intézményei. Ezen a héten veszi kezdetét az a komoly műszaki felülvizsgálat, mely során a szakemberek akár két héten keresztül is folyamatosan ellenőrizik, tesztelik a beépített műszaki eszközöket, rendszereket. Így például tesztelik a központot fűtés rendszerétől kiindulva egészen az utolsó villanykapcsolóig is. Tervek szerint június végéig minden a helyére kerülhet ahhoz, hogy a 650 millió forintból megújuló központ fogadni tudja a kistérségi körzet több mint 40.000 lakosát.

Még mielőtt azonban a nagy közönség előtt megnyitná kapuit a szakellátó intézmény az önkormányzat egy szakmai nyílt nap keretén belül szeretné tájékoztatni az orvosi szakmát a különleges szolgáltatásokról. Bemutatásra kerül a megújult fizioterápiás eszközpark, mely korszerű eszközökkel folytatja a már régi szolgáltatásokat, többek között ilyen ultrahang, ingeráram és a vákuumkezelés. A balneo-therápiának a két új medence ad helyet, továbbá korszerűsödik a galvánkád kezelés, a tangertor kezelés és a szénvaskezelés. Új szolgáltatásként elérhetővé válik az érdeklődők számára az iszapkezelés és a súlyfürdő. Bemutatásra kerül többek között a "Caracalla-kád", mely egyik legszebb eleme lehet a reumatológiai gyógyászatnak. Az orvos technológiai eszközbeszerzés során a szakértők igyekeztek kiválasztani és összeállítani a betegek igényeinek legmegfelelőbb fiziotherápis eszközöket. A mintegy 6 millió forint értékű különleges masszázskádba mintegy 150 darab, integrált fénypontból álló halogén lámpa színesfény-projektorral van felszerelve. A "Caracalla-kád" mellett több, korszerű orvos diagnosztikai eszközzel gazdagodik Békés, így 110 millió forintból korszerű, digitális röntgenkészülék kerül elhelyezésre, mely az adatokat digitálisan rögzíti, tárolja és továbbítja.

A megyei szinten is egyedülálló, gazdaságos, korszerű és minden igényt kielégítő járóbeteg ellátó központ komplex szolgáltatásai által újból méltó képen lesz kihasználva Békés város remek gyógyvize.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!