Összefogással a közös célért


Példaértékű összefogással akadályozták meg a Sebők-kerti ingatlantulajdonosok kora tavasszal,hogy házaik, otthonaik körül veszélyesen teret hódítson a belvíz.

A kertterületen mintegy 160 ingatlanból több mint 10 ház állandó lakóhelyként funkcionál. Ezért komoly problémát jelentett az ott élőknek az esős időjárás okozta kellemetlen belvíz ügye, mely esetenként akár az egész udvart ellepte. A tulajdonosok folyamatos megoldási lehetőségeket kerestek a már-már kezelhetetlen problémára. Tisztában voltak vele, hogy nem várhatják, el az önkormányzattól, hogy egyedül oldja meg a helyzetet, hiszen a külterületek karbantartására a városnak nincsen szabad kapacitása. Ennek oka, hogy a rendszerváltást követően egyetlen tollvonással az önkormányzat közigazgatási területéhez a belterület mellett több mint 10 ezer hektárnyi külterületei földet és az ahhoz tartozó földutat, csatornát, árkot csatoltak. Ezek karbantartására akkor nem rendeletek forrást és ez az állapot továbbra sem változott. Az idő során ennek ellenére a hivatal igyekezett lehetőségekhez mérten segíteni az érintetteknek. Így a legutóbbi Sebők kerti kezdeményezés sikerét oly mértékben támogatta, hogy a munkálatokhoz szükséges kotró gépek költségét az önkormányzat biztosította.

Bízom benne, hogy nem ez lesz az utolsó kezdeményezés és összefogás, melyről hallani lehet a városban. Rövidesen össze kívánom, hívni a Békésen tevékenykedő mezőgazdasággal foglalkozó lakosokat, hogy közös megoldást keressünk a több mint 200 km hosszú külterületi földutak karbantartására. Úgy vélem egy visszamenőleges rossz döntést ebben az esetben csak úgy tud orvosolni az önkormányzat, ha számíthat az érintettek és érdekeltek aktív részvételére és közreműködésére- mondat el lapunknak Izsó Gábor polgármester.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!