III. Derűs Kupa - Eredmények és beszámoló


A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ és a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége 2011. május5.-én harmadik alkalommal rendezte meg Békésen a Derűs kupát.

A rendezvény célja a társadalmi integráció mellett a felnőtt fogyatékkal élők számára sportolási , kikapcsolódási lehetőséget biztosítani.

Hogy mennyire hiánypótló megmozdulásról van szó, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az idei évben a Derűs kupa immár a megyehatárokat is átlépte.

A résztvevő települések:

Békés, Békéscsaba, Kétegyháza, Mezőberény, Orosháza, Pusztaföldvár, Sarkad, Tarhos.

A rendezvényt a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatónője, Nagy György Miklósné nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy városunk mindig is sportszerető város hírében állt és a Derűs kupát a kezdetektől támogatja. Külön kiemelte a fogyatékkal élők életében a sport pozitív hatásait.

A köszöntő után a békési Linea Fitness Aerobick klub fiataljai tartottak bemutatót.

A közel 180 versenyző és kísérőik szakszerű és alapos bemelegítését is ők irányították vezetőedzőjükkel, Bimbó Katalinnal.

Ezután az alábbi versenyszámokban mérettettek meg a csapatok. Ligetfutás, kosárlabda dobás, medicinlabda dobás hátra, helyből távolugrás, rollerezés, sorverseny és kötélhúzás.

A jó hangulatot csak fokozta egy új elem, a barátságos kézilabda meccs, melynek sajátossága az volt, hogy a gondozottakból, gondozókból , férfiakból, nőkből verbuválódott vegyes csapat ott a helyszínen alakult meg . A két csapat egyenlő esélyekkel indulva végül igazságos 1:1-es eredménnyel zárta a mérkőzést.

Amíg a Rendezvény téren a sporté volt a főszerep, addig a Derűs házban a főzésé.

Három üstben készült a babgulyás, mely az ebédről visszatérők egybehangzó állítása alapján igazán remekül sikerült.

Az eredményhirdetés izgalmait fokozva és egyben annak ünnepélyességét emelve először a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium 9.b osztályosai adtak elő ír néptáncot. Köszönet érte a gyerekeknek! ( Felkészítőik: Vargáné Tuska Anita, Bagita Attila és Kenyeres Csaba )

A bemutató után a BVSZSZK igazgatónője,Nagy György Miklósné és Kálmán Tibor, a Békés Városi Polgármesteri Hivatal sportreferense adta át a díjakat.

A III. Derűs kupa sikeresen ért véget. Vendégeink fáradtan, de élményekkel gazdagon értek haza , bízva abban, hogy jövőre ismét találkozhatunk a Derűs kupán!

Támogatóink:

Békés Városi Polgármesteri Hivatal

Békés Városi Sportcsarnok

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ

Békés Városi Uszoda

Békési Gáborné

Békési Polgárőrség

Békési Rendelőintézet

Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége

Horváth Tiborné

Orbán Jánosné

Szalacsi Jánosné

Tarhos Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány

Izsó Hunorné Szabó Éva

terápiás munkatárs, BVSZSZK


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!