Állj be a Körbe!


Új önkéntes segítõrendszer indul Békéscsabán, ahová Te is csatlakozhatsz - pénz helyett bizalmat kérnek! A részletek:

A KÖR (vagyis Közösségi Önsegítõ Rendszer) azoknak az embereknek a csoportja, akik egy térségben, vagy településen a saját felajánlásaikat és szükségleteiket pénz nélkül (nem jövedelemszerzés céljából) cserélik.

A KÖR egy közösségi nyilvántartási rendszer, amely azt a célt szolgálja, hogy az adott közösségben lévõ erõforrásokat eredményesebben lehessen használni.

A KÖR önkéntes munkára épül, melyet a KÖR tagjai egymás között nyilvántartanak. Ezt a nyilvántartást a KÖR tagjai által elfogadott egységben (jelen esetben KÖRpontban) számolják.

Az egység sajátossága, hogy kamatmentes, (vagyis az önkéntes feladatok elvégzése, vagy igénybevétele nem ró egyéb terhet a felekre) és hogy csak az adott közösségben használható fel (vagyis nem vihetõ máshova, nem váltható).


Hogyan mûködik a KÖR?

Helyi emberek egy klubot alakítanak egymás segítése céljából.
Összeállítják a kereslet-kínálati listát - melyben termékek, szolgáltatások, kölcsönözhetõ eszközök szerepelnek – s ezek „árát” helyi KÖRpontokban adják meg. A listát a szervezõk rendszeresen frissítik és elküldik a tagoknak.
Amikor a tagok kapcsolatba akarnak lépni egymással a Névjegyzéket használják. Ha például megegyezünk, hogy Te felásod a kertemet 200 KÖRpontért, én beírok a csekkfüzetedbe +200 KÖRpontot, Te pedig beírsz az enyémbe - 200 KÖRpontot. A rendszer egyenlege mindig nulla marad.
A KÖRben bármely tagtól lehet pontokat keresni, és ezeket bármely más tagnál el lehet költeni. A visszafizetésnek nincs határideje, a KÖRpont kamatmentes, nem inflálódik, mindig annyi van belõle, amennyi kell.
A rendszer alapja a BIZALOM. Bízunk magunkban és bízunk egymásban.

Hogyan csatlakozhatok?

Gyere szeptember 19-én 10 órára a Körösök Völgye Látogatóközpontba, Békéscsabán a Széchenyi ligetbe, ahol megtudhatod hogyan mûködik pontosan, kipróbálhatod és csatlakozhatsz!

Ha ez az idõpont nem megfelelõ, mi itt leszünk a ligetben minden szombaton délelõtt 9-12-ig. Keresd a KÖRös KÖR Szervezõket a helyszínen és hamarosan a koroskor.hu oldalon is.

INDUL A KÖRÖS KÖR!

Meghívó

Te hiszel benne, hogy a világ nem a pénzrõl szól?
Tudod mi az a kalákakör?
Ha érdekel egy kezdeményezés, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többen pénz nélkül, szívességbõl segítsünk egymásnak, kialakítsunk egy bizalomra épülõ helyi közösséget, és egy élhetõbb világot építsünk magunknak itt helyben,
akkor várunk szeretettel szeptember 19-én, 10 órakor a KÖRös KÖR alakuló alkalmára, a Körösök Völgye Látogatóközpontba, Békéscsabán a Széchenyi ligetben.
Ha ez az idõpont nem lenne jó, megtalálsz minket minden szombaton 9-12-ig itt a ligetben a

KÖRös KÖRüli Vásárban, a rendszeres Ligeti Biopiaccal egyidõben.
Kérjük, jelezd vissza a miklos.toth2@gmail.com e-mail címen, hogy részt tudsz-e venni a programon.

Várunk mindenkit szeretettel!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!