Megérkezett a több millió értékű digitális röntgen


Megérkezett az új 110 millió forint értékű digitális röntgen készülék a Békési Rendelőintézet József Attila utcai épületébe.

A két régi röntgen készüléket már elszállították, az új berendezés alkalmas lesz felvétel, átvilágítás készítésére és tüdőszűrésre is. Amíg az összeszerelés és beüzemelés tart, addig a betegek ellátása a tüdőgyógyászati röntgen készülékkel átmenetileg megoldott.

A digitális technika számítógépes kép létrehozását és továbbítását is lehetővé teszi, így a későbbiekben kiváltódik a röntgenfilmek előhívása és archiválása. Ha megvalósul az informatikai felújítás, akkor a röntgen képek computeres továbbításával a megfelelő szakrendelések - reumatológia, ortopédia, sebészet, tüdőgyógyászat - a számítógépükön láthatják majd a betegeik röntgen képeit, leleteit.

Az új technológiának köszönhetően a betegek várakozási ideje is lerövidülhet majd. Ezen korszerű eszköz beszerzése a járóbeteg-ellátó központ felújítása és bővítése pályázat része. A betegellátás a többi szakrendelésen is zavartalanul folyik - tudtuk meg Dr. Gulyás Zsuzsanna igazgató főorvosasszonytól.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!