Aranymasni Találkozó, Orosháza


A Békés megyei fogyatékkal élők kulturális seregszemléjét, az Aranymasni Találkozót 2011. május 11-én az orosházi Vadvirág Esély Klub és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület közösen, immár 7. alkalommal rendezte meg.

A békési Derűs Ház nagy szeretettel és lelkesedéssel készül évek óta a bemutatóra. Nem volt ez másként most sem. Volt már, hogy modern táncot adtunk elő, volt, hogy pingvinjelmezbe bújtunk, volt, hogy népmesét állítottunk színpadra.

Az idén nehéz feladatra vállalkoztunk, rock and rollozni tanultunk.

A tánc lehet sport, életforma, hobbi. Mindegy milyen szempontból közelítünk felé, biztos, hogy azonnal magával ragad és többé nem hagy szabadulni. Különösen így van ez a fogyatékkal élők esetében. Már a felkészülés alatt is látszott, hogy a 14 fős csapat mennyire élvezi ezt a zenét és a lelkesedésük a színpadra állva átragadt a nézőközönségre is. A Dolly Roll Eldorádó című slágerére készült koreográfiával nagy sikert arattunk.

A tánccsoport tagjai : Bereczki Gáborné , Bíróné Balla Judit, Csicsák Gusztáv, Herbert László, Horváth Tiborné, Kecskés János, Kelemen Margit, Kolompár József, Kovács Henrietta, Meskó Piroska, Páskuj László,Szűcs Ildikó,

Toldi Istvánné, Izsó Hunorné.

Sikerünket csak tovább növelte Bereczki Gáborné versmondása, aki

Kányádi Sándor Az okos kos című versét adta elő.

Az idei rendezvény kiegészült egy képzőművészeti vándorkiállítással is. A Szivárvány Hídja integrációs képzőművészeti kiállítás sérült és ép alkotók, művészeti csoportok számára kínált lehetőséget a bemutatkozásra. A békési Derűs Házat Csatári István munkái képviselték.

A vándorkiállítás – reméljük, hogy sokak érdeklődésére számot tartva -2011. őszén érkezik városunkba.

A 29 fős békési csoport részvételét a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ erkölcsileg és anyagilag támogatta. Köszönet érte.

Izsó Hunorné Szabó Éva


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!