Lehet jelentkezni a komposztáló ládákért!


Jelentkezési határidő: 2011.06.03 - részletek:

Komposztáló ládák kerülnek kiosztásra Békésen!

2010 decemberében Békés Város Önkormányzata, a Békés Városi Kulturális Központ és a Városvédő és Szépítő Egyesület is pályázatot nyújtott be a Környezet és Operatív Program keretében kiírt KEOP-2009-6.2.0/A kódszámú "Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek" című pályázati konstrukcióra.

A pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010 áprilisában támogatásban részesítette, így a projektekhez csatlakozó önkéntes békésiek a pályázatok keretében ingyenes kiosztásra kerülő összesen 810 db (pályázónként 270 db), 1 m3 nagyságú, tölgyfából készült komposztálóládákba a házuk körül keletkező, biológiailag lebomló hulladékot helyezhetnek el és készíthetnek belőle házi komposztot.

A komposztálási folyamatot, az eszközök használatát ingyenes előadások keretében tanulhatják meg a résztvevők, amelyek helyszínéről és időpontjáról előzetes regisztrációt követően a pályázó szervezetek mindenkit értesítenek. A foglalkozások és komposztálóládák átadásának időpontja várhatóan 2011. június közepe. A pályázó szervezetek kérése, hogy előzetes igényeiket a komposztálóládákra 2011. június 3-ig jelezzék az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Telefonon a 06/70/417-9395 számon vagy

e-mailben a komposzt@scgroup.hu elérhetőségen.

A regisztráció során az alábbi adatok megadása kötelező: név, lakcím, telefonszám.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!