Új köntösben a százéves imaház


Áprilistól augusztusig mi adtunk helyet a Hetednapi Adventista Egyház békési gyülekezetének arra az idõre, amíg az imaházat felújították. A szeptember 19-i hálaadó istentiszteletre bennünket is meghívott az ünneplõ közösség, ahol a kedves gesztusért emléklapot nyújtottak át Katona Gyulának.
Verõfényes õszi idõben gyûltek össze a Hetednapi Adventista Egyház békési imaházában a gyülekezet tagjai és vendége abból a célból, hogy teljesen megújult az imaház. Az épületen több millió forint értékû munkát végeztek el, beleértve a tetõcserepek és a nyílászárók kicserélését, az épület kifestését. Zámbó Zoltán lelkész elmondta: 2007-ben már eldöntött tény volt a felújítás, és ehhez egy millió forintos támogatást adott az adventisták Tiszavidéki Egyházkerülete. A költségeket jelentõs részben adományok fedezték, sokan munkával segítették elõ a százéves imaház megújulását. A munkálatok 2009. április 1-jén indultak, és annak idejére a református egyház fogadta be az adventista testvéreket, rendelkezésükre bocsátva a gyülekezeti termet.
Ócsai Tamás egyházelnök Nehémiás könyve 12. fejezete válogatott verseibõl prédikált. A történet arról szól, hogy a babiloni elnyomást követõen az alattvalókkal szabadabban bánó perzsa hatalom hazaengedi a zsidókat a számûzetésbõl, mire azok újjáépítik Jeruzsálemet. Az építési munka közben megállnak, és ünnepet szentelnek az Úrnak. Fontos dolog a megállás, az ünnepszentelés, de mégsem szabad teljesen megtorpanni, hiszen a gyülekezetépítés sosem áll le, hanem folytatódik. Számos példa van arra, hogy éppen akkor következik be a baj, amikor valaki megáll a munkája végzésében. A hálaadás nagyon fontos dolog, Istennek meg kell köszönni mindazt, amit kaptunk, de ugyanilyen jelentõssége van a dicsõítésnek is: az embernek el kell mondani másoknak is, hogy kicsoda és milyen Isten.
Hegyes-Horváth Géza egyházterületi elnök igehirdetésében azt fejtegette, hogy a Bibliában leírt történetekben az építkezést mindig a lelki megújulás, a fejlõdés követte. A növekedést azonban mindig Isten adja. „A gazdaságra a legjobb válasz a sáfárkodás, a javainkkal való megfelelõ bánás. Megfigyelhetõ, hogy sok gyülekezetben éppen a válság idején nõtt meg az adakozó kedv, mert ilyenkor jobban figyelünk Istenre. Jelenleg is sok helyen folyik imaház építés- és felújítás a Tiszavidéken. Isten velünk van a válságban is.” – hangsúlyozta a lelkész.
Mint ismeretes, az adventistákat többek között az különbözteti meg a többi keresztyén felekezettõl, hogy ószövetségi mintára a szombatot szentelik meg a nyugalom napjaként.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!